Productie-detail

Chi Rho

Chi Rho

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Beleef het spannende avontuur van Cora die haar vader achterna reist met behulp van de Kubus Temporis.

23 min. : Zapp. 6. : Zondag om 14:20 uur. Afleveringen zijn een beperkte periode terug te kijken via bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

De animatieserie "Chi Rho" vertelt het verhaal van Cora en haar vader, Professor Petersen, die betrokken raken bij de gemene plannen van Hreel. Hreel wil de bijbel vernietigen en ontvoerd daarom Cora’s vader die een bekende Bijbelexpert is. Cora reist met behulp van de Kubus Temporis, dit is een tijdmachine, haar vader achterna en raakt verzeild in een spannend avontuur. De codes die haar vader achterlaat, helpen haar en haar vrienden om hem te blijven volgen. Zal het haar lukken om haar vader te bevrijden en te voorkomen dat de toekomst veranderd en de bijbel verdwijnt?

Spelenderwijs leren kinderen in deze serie over allerlei belangrijke gebeurtenissen die in de bijbel worden verteld. Vragen als ‘Wat is een Bijbel?’ en ‘Wie is Jezus’ worden in het verhaal dan ook beantwoord. Het verhaal speelt voor een groot deel in een andere tijd en in andere landen en culturen af. De humor in deze serie is terug te zien in grappige beelden en ironische grapjes, zoals wanneer Cora’s vader aan haar vraagt: ‘Hoe vaak heb ik al gezegd dat de trap geen glijbaan is? En Cora met een glimlach antwoord: ‘104 keer’. Iedere aflevering eindigt op een spannende manier, waardoor kinderen gemotiveerd zullen zijn om de volgende aflevering ook te zien.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatieserie "Chi Rho" aan bij kinderen vanaf de leeftijd vanaf 7 jaar. Kinderen in deze leeftijd kunnen dan beter schakelen tussen de verschillende landen en culturen die voorkomen in de serie. Door middel van een spannend verhaal, waar deze kinderen de voorkeur voor hebben, wordt hun interesse gewekt voor de bijbel. Ook kan een 7-jarige in een de karakters, situatie, probleem en oplossing benoemen in een verhaal, iets wat voor deze serie belangrijk is.

 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Happy Feet

Happy Feet

Happy Feet

Meer weten...

App 7+ JR

Snoticles

Snoticles

Snoticles

Meer weten...