Productie-detail

Checkpoint

Checkpoint

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
136 waarderingen

Welke fietsband gaat het langst mee? En hoe maak je een spijkerbroek mooier? Dit en andere test zijn te zien in Checkpoint.

25 min. : Zapp. 6. : Vr om 17:35 uur, za om 09:30 en 15:00 uur.

Beschrijving inhoud

“Checkpoint” is een informatief programma, waarin dingen getest worden, die je thuis niet durft of kunt doen en die je altijd al wilde weten. Er is een vast team van 5 jongens, 3 meiden en een presentator, Klaas van Kruistum. Elke keer gaat een deel van het team samen met de presentator de dagelijkse praktijk nabootsen. Zo testen zij bijvoorbeeld welke fietsband het langst mee gaat, hoe je een spijkerbroek mooier kunt maken, welke spijkerbroek sterker is een goedkope of een dure, en hoe je cd's kunt beschadigen en of je deze ook weer kunt repareren. Ook is er elke keer een strijd tussen een jongen en een meisje, waarin in drie spelletjes bijvoorbeeld wordt gekeken wie de beste coördinatie of de hoogste pijngrens heeft.

In dit informatieve programma is een presentator die zowel met de rest van het team praat als tegen de kijker. De stem van Klaas van Kruistum licht de verschillende opdrachten en extra toe. De jongens en meisjes die met de presentator opdrachten uitvoeren zijn 14 jaar en ouder. Programma-onderdelen worden geïntroduceerd met tekst.

Leeftijdsadvies

Het programma sluit het beste aan bij kinderen in de leeftijd vanaf 9 jaar. Verschillen tussen jongens en meisjes worden dan steeds duidelijker, hier speelt een van onderdelen op grappige wijze in. Ook raken zij geïnteresseerd in producten met een sociale waarde, zoals kleding en muziek. Dit komt in het programma terug, zoals het mooier maken van een spijkerbroek. Daarnaast worden zij steeds nieuwsgieriger en gaan zij zich ook interesseren voor de dingen die getest worden.

Bijzonderheden

  • Checkpoint heeft de Cinekid Kinderkast Publieksprijs 2012 gewonnen in de categorie Non-Fictie.
  • Klaas van Kruistum wint de Mediasmarties Award 2012
  • Checkpoint wint de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar)

Jullie mening

Meer van Checkpoint

Website 9+ JR

Checkpoint

Checkpoint

Checkpoint

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Bobby en de Geestenjagers

Bobby en de Geestenjagers

Bobby en de Geestenjagers

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Wizards of Waverly Place

Wizards of Waverly Place

Wizards of Waverly Place

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren