Productie-detail

Charlotte's Web

Charlotte's Web

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Het jonge meisje Fiona brengt zelf een biggetje groot, maar zal zij hem kunnen beschermen tegen de boer die hem graag op zijn bord ziet?

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Fiona is een klein meisje op een boerderij. Het varken is net bevallen en heeft 11 kleintjes gekregen. Omdat ze maar 10 kan voeden besluit de vader van Fiona, de boer, om het kleinste en zwakste varkentje te doden. Fiona komt dan net binnen en weet dit te voorkomen. Zij wil namelijk zelf voor het biggetje zorgen. Het biggetje krijgt de naam Wilbert. Omdat Fiona gewoon naar school moet mag Wilbert naar de stal aan de overkant van de weg. Fiona gaat iedere dag op bezoek. Wilbert wordt vrienden met de andere dieren in de stal, vooral de spin Charlotte. De rat Templeton vertelt Wilbert echter dat hij waarschijnlijk maar tot kerst zal leven, omdat de mensen hem dan op zullen eten. De dieren zullen dus iets slims moeten bedenken om Wilbert zijn leven te redden. Zal dit ze lukken?

De film ‘Charlotte’s web’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.B. White. In de film zitten veel grappige stukjes, bijvoorbeeld als Fiona op pad gaat met Wilbert en hem in een kinderwagen tussen de poppen legt. Er wordt veel gebruik gemaakt van sfeermuziek in de film. Omdat er naast de vele leuke dingen ook trieste dingen gebeuren, zoals het overlijden van Charlotte, versterkt de muziek het verhaal enorm. Bij Wilbert komen verschillende gevoelens als blijdschap, verdriet, teleurstelling en trots steeds terug. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt soms snel gepraat. Dit gebeurt door de verschillende dieren die kunnen praten. Er komen moeilijke woorden in de film voor zoals onrechtvaardig, deze worden niet uitgelegd.

Leeftijdsadvies

"Charlotte’s Web" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Jongere kinderen zullen het verhaal ook deels kunnen begrijpen, maar ook delen niet. Dit komt omdat er ook zielige dingen gebeuren zoals het overlijden van Charlotte, zij zullen niet begrijpen dat ook het doodgaan van oude spinnen in dit verhaal bij het leven hoort. Kinderen vanaf 7 zullen verder de sprongen in de tijd, vooruit, kunnen begrijpen. Ook zullen zij de grapjes waarderen en zijn zij geïnteresseerd in de cultuur van de dieren.

Bijzonderheden

In de Nederlands nagesynchroniseerde versie zijn onder meer de stemmen te horen van Astrid Joosten, Peer Mascini, Jon van Eerd, Jetty Mathurin, Peter Paul Muller, Viggo Waas en Peter Heerschop.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Meer weten...

Website 7+ JR

Woordkasteel

Woordkasteel

Woordkasteel

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Pietje Bell

Pietje Bell

Pietje Bell

Meer weten...