Productie-detail

Chalkzone

Chalkzone

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
98 waarderingen

Kijk naar de avonturen van Rudy Tabootie en zijn magische stukje krijt.

: Nickelodeon. 6.

Beschrijving inhoud

"Chalkzone" is een vanuit het Engels vertaalde, Nederlands gesproken animatieserie die over de jonge Rudy Tabootie en het magische stukje krijt gaat. Middels dit krijt krijgt hij samen met zijn vriendinnetje Penny en zijn kleine zelfgetekende blauwe vriend Snap toegang tot de wereld achter het krijtbord.

"Chalkzone" is een fantasiewereld waarin alles wat met het magische krijt getekend wordt tot leven komt. Om toegang te krijgen tot deze wereld moet er eerst een soort poort getekend worden. Dit kan alleen wanneer er ergens met krijt op kan worden getekend. Bijvoorbeeld op een schoolbord. Wanneer Rudy eenmaal in "Chalkzone" is maakt hij verschillende avonturen mee waarin het krijt een belangrijke rol speelt. In deze wereld komt alles wat hij tekent namelijk tot leven. Zo tekent Rudy bijvoorbeeld een ballon om te ontsnappen. Het krijtje komt dus meestal goed van pas. Overigens kan het krijtje ook tot grote problemen leiden. Dit wanneer hij bijvoorbeeld een monster zou tekenen. Rudy komt in de serie veelvuldig bij de Magische Krijtmijn terecht. Deze mijn, waar het magische krijt opgeslagen ligt, wordt bewaakt door de groene reus genaamd Biclop. Al met al lijkt het alsof Rudy het in de serie erg makkelijk heeft, maar niets is minder waar. Zo is de deels door hem getekende Skrawl zijn vijand. Dit is een soort reuzenvlo met 5 voelsprieten, paars haar, een rood en blauw oog, twee benen en een arm. Tevens wordt Rudy veelvuldig gepest door zijn klasgenoot Reggie Bullnerd. Rudy mag dus dan wel in bezit zijn van iets heel bijzonders, dit is echter geen garantie dat alles in "Chalkzone" hem makkelijk zal vergaan.

Leeftijdsadvies

De serie, bestaande uit korte afleveringen in een blokje van 30 minuten. Het programma wordt muzikaal ondersteund, wat voor een bepaalde sfeer zorgt. De afleveringen bevatten weinig tot geen moeilijke woorden en zijn tevens erg kort waardoor het goed te volgen is. Daarnaast gaat men in deze simpel vormgegeven afleveringen soms terug in de tijd of worden verhalen gedroomd. De hele jonge kinderen zullen er dan naar alle waarschijnlijkheid veel moeite mee hebben het verhaal te volgen. Verder bevatten de afleveringen geregeld snelle beelden. Deze serie is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Finding Dory

Finding Dory

Finding Dory

Meer weten...

Game 6+ JR

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

MeesterSpion

MeesterSpion

MeesterSpion

Meer weten...