Productie-detail

Casper's Griezelschool

Casper's Griezelschool

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
61 waarderingen

Op de Griezelschool leren Casper en zijn vrienden hoe ze eng moeten zijn, maar Casper maakt niet graag iemand bang.

10 min. : Disney XD. AL. : Kijk voor uitzendtijden in de Disney XD TV Gids (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

De animatie "Casper's Griezelschool" gaat over Casper het vriendelijke spookje en zijn vrienden mummie Ra en zombie Mantha. Op de Griezelschool leren Casper en zijn vrienden hoe ze eng moeten zijn en mensen bang kunnen maken. Casper maakt niet graag iemand bang. Hoewel hij op de Griezelschool zit: een eng spookje zal hij nooit worden. Dit zorgt er onder andere voor dat hij gepest wordt door Thatch de vampier. Het tweekoppige monster en schoolhoofd, Alder en Dash, proberen alles in goede banen te leiden. Dit is moeilijker dan gedacht. Zo zorgen vreemde wezens bijvoorbeeld voor problemen in de lessen scheikunde en gym. In Daadstad heeft Casper zijn vriendje Jimmy wonen, waar hij geregeld langs gaat. Jimmy is het enige mens die het goed met Casper en de andere griezels kan vinden. Hij valt voortdurend, net als de vreemde wezens van de Griezelschool, van het ene avontuur in het andere.

In de afleveringen komen veel personages voor, zo zijn er behalve spookjes ook wolven, monsters, wandelende skeletten en andere wezens. De serie wordt muzikaal ondersteund, wat voor een bepaalde sfeer zorgt. Zo klinkt er bijvoorbeeld onheilspellende muziek als er iets spannends gebeurt. Er zijn geregeld snelle beelden te zien, met veel actie. Ook wordt zo nu en dan gebruik gemaakt van humor in beeld, geluid en dialoog. Zo wordt er gezegd: 'Het schip ligt op de bodem, weet je wat dat betekent?' Het antwoord is dan: 'Dat onze koffers nat worden?'

Leeftijdsadvies

Deze fantasierijke animatie is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd waardeert en begrijpt een kind simpele woordgrapjes. Jongere kijkers zullen in bij deze serie nog moeite hebben met het snelle beeldtempo en de vele karakters die voorkomen.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Meer weten...

Game 6+ JR

ZhuZhu Pets

ZhuZhu Pets

ZhuZhu Pets

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Nick Hits

Nick Hits

Nick Hits

Meer weten...