Productie-detail

Cars 2

Cars 2

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
187 waarderingen

Zal bliksem mee doen aan de World Grand Prix?

112 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Cars 2" is een animatiefilm van Disney. De film gaat over Bliksem McQueen en zijn vriend Takel. Bliksem McQueen is net als in de eerste versie van deze animatiefilm een stoere racer. In "Cars 2" is hij zelfs een wereldwijd bekende ster geworden. Na zijn laatste overwinning keert Bliksem terug naar huis in Radiator Springs om met zijn vriendin Sally, vriend Takel en de rest van de Cars familie te genieten van het leven. Takel probeert Bliksem over te halen om zich in te schrijven voor de World Grand Prix, een driedelige race op verschillende plekken in de wereld.

Door spannende shots vanuit veel snel afwisselende camerastandpunten, opzwepende filmmuziek en woordgrapjes word je meegenomen in de wereld van Cars. Hoewel de auto's veelal een vriendelijke uitstraling hebben, zijn de aanwezige achtervolgingen met schietpartijen tussen auto's (te) spannend voor jonge kijkers. De film zit vol woordgrappen (zo wordt de Big Ben in Londen de Big Bentley genoemd), beeldgrappen (alle gebouwen in de film zijn aangepast zodat ze passen in de wereld van Cars met bijvoorbeeld velgen in het ontwerp) en laat de film je kennis maken met andere culturen zoals in Japan. Moeilijke woorden over auto's en techniek worden niet altijd uitgelegd, maar dat vormt geen belemmering om de film in hoofdlijnen te kunnen volgen.

Leeftijdsadvies

Met de snelle wisseling van scènes, vlotte dialogen en de vriendschap tussen Bliksem McQueen en Takel die centraal staat, is de Nederlandse versie van deze animatiefilm geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Daarnaast hebben kinderen vanaf die leeftijd interesse in andere landen en culturen en daar wordt in deze film op een laagdrempelige manier aandacht aan besteed. De versie met ondertiteling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, omdat kinderen vanaf deze leeftijd het technisch lezen zo onder de knie hebben, dat ze een ondertiteling van een film mee kunnen lezen

Trailer

Bijzonderheden

De stemmen in "Cars 2" worden ingesproken door onder andere Hans Somers (Bliksem McQueen), Frits Lambrechts (Takel), Edwin Evers (Darrel Cartrip), Eddy Zoey (Professor Z), Jörgen Raymann (Ramone) en Lieke van Lexmond (Holley Shiftwell).

Jullie mening

Ook leuk

Website 7+ JR

Samson & Gert

Samson & Gert

Samson & Gert

Meer weten...

Game 7+ JR

Max Adventures

Max Adventures

Max Adventures

Meer weten...

Boek 7+ JR

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren