Productie-detail

Carlitos droomt van voetbal

Carlitos droomt van voetbal

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
43 waarderingen

Wanneer de weesjongen Carlitos wordt geselecteerd voor het Spaanse jeugdvoetbalteam beginnen de problemen pas echt.

105 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De 11-jarige weesjongen Carlitos is gek van voetbal. Hij droomt al jaren van een carrière als voetballer en zou niets liever doen dan iedere dag op het veld staan. Dit is helaas niet mogelijk. Carlitos is namelijk woonachtig in een weeshuis waarvan directeur Hispolito een hekel aan sporten heeft. Hij zal er alles aan doen om Carlitos dwars te zitten. Kennis, daar gaat het volgens hem om! Wanneer Carlitos hoort dat er een proeftraining wordt gehouden voor het Europees Jeugdkampioenschap wil hij hier dolgraag aan meedoen. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vrienden met de bijnamen 'Rambo', 'Erwtje' en 'Krielkip'. Zijn grootste hulp is ex-voetballer, trainer van het jeugdteam en hoofd onderhoud van het weeshuis, Diego Martin. Als Carlitos wordt geselecteerd voor het Spaanse jeugdteam beginnen de problemen pas echt. Zal het hem lukken te ontsnappen uit het weeshuis en hoe zal het hem op school vergaan? Uiteraard hopende dat er uiteindelijk toch nog een gezin komt om hem te adopteren.

'Carlitos droomt van voetbal' is een nagesynchroniseerde Nederlands gesproken film. De film komt officieel uit Spanje. Zo bevat de film namelijk Spaanstalige achtergrondmuziek en deuntjes. In de film staat het voetballen centraal. Zo zien we Carlitos veelvuldig tijdens trainingen en wedstrijden. Hierbij zien we veel acties, trucjes en schijnbewegingen. Zodoende komen hierbij verschillende snelle actiebeelden voor. De film bevat verder humor in beeld, geluid en dialoog. Deze humor zien we vooral terug bij zijn vrienden. Voornamelijk Rambo is grappig qua doen en laten. Zo valt hij bijvoorbeeld uit zijn stapelbed. 'Krielkip' doet bij veelal de uitspraak 'Holy macaroni'. Tijdens de proeftrainingen zien we de bekende Spaanse voetballer Raul. Deze speler van onder andere Real Madrid en Schalke 04 vertolkt een kleine rol. De film bevat geen grote boodschap maar laat wel zien dat je je dromen na moet jagen en dingen moet doen die je leuk vindt. Zo zegt Carlitos zelf: 'Als ik niet mag voetballen ben ik niet gelukkig'. De film laat ook zien dat vrienden erg belangrijk zijn en dat zij je zullen helpen je dromen te verwezenlijken. De film bevat geen moeilijke woorden en heeft een rustig spreektempo.

Leeftijdsadvies

"Carlitos droomt van voetballen" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen de tweestrijd van Carlitos beter begrijpen. Zo moet hij kiezen tussen het volgen van de regels en het volgen van zijn hart. Tevens zullen kinderen vanaf deze leeftijd met interesse voor sport, in dit geval voetbal, geboeid worden en zullen zij zich met Carlitos kunnen identificeren. De gepassioneerde en talentvolle Carlitos zal hen dan ook zeker aanspreken. Verder is er voldoende afwisseling tussen het voetballen en het leven buiten het voetballen om. Zo blijft het voor een ieder interessant.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Paper Toss

Paper Toss

Paper Toss

Meer weten...

Boek 7+ JR

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

Meer weten...

Game 7+ JR

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Meer weten...