Productie-detail

Buurman & Buurman

Buurman & Buurman

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

Buurman en Buurman lopen elke aflevering tegen een praktisch probleem aan, hoe gaan ze dat oplossen?

8 min. : Zappelin. AL. : Ma t/m vrij om 12:25 uur, za en zo dubbele aflevering om 07:45 uur (zie link 'volgende aflevering').

Beschrijving inhoud

"Buurman en Buurman" is een klei-animatie en speelt zich af in en rondom het huis van de twee mannen. Iedere aflevering lopen ze tegen een praktisch probleem aan. Er gebeurt iets kleins en het groeit uit tot een grote klus. Bijvoorbeeld: de vloer is vies maar doordat ze zo hard schrobben verdwijnt de lak en moet er een nieuwe vloer komen. Of een blik soep spuit open en de hele kamer moet opnieuw behangen worden. Deze situaties zijn grappig omdat Buurman en Buurman soms heel aparte oplossingen voor problemen hebben of omdat de problemen alleen maar erger worden.

Het taalgebruik in het programma is erg eenvoudig, alle handelingen die de buurmannen uitvoeren worden door henzelf benoemd en tegelijk met beeld verduidelijkt. Er wordt gesproken in korte zinnen. Tijdens de aflevering is continue muziek te horen.

Leeftijdsadvies

De leef- en belevingswereld, taalgebruik en structuur van Buurman en Buurman past bij kinderen vanaf drie jaar. De humor die beide mannen gebruiken zullen kinderen vanaf deze leeftijd ook meer kunnen waarderen.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Die niet

Die niet

Die niet

Meer weten...

Boek 3+ JR

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

Meer weten...

Game 3+ JR

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren