Productie-detail

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Van proberen kun je leren en fouten bestaan niet, alleen leermomenten.

57 min. 2018-04-26 00:00:00. Just Film Distributions. AL. Vanaf 26 april 2018 in de bioscoop.

Beschrijving

Buurman & Buurman (oorspronkelijk Pat en Mat) zijn in 1976 geboren in Tsjecho-Slowakije. Nederland is het enige land waar de serie wordt uitgezonden met de kenmerkende begeleidende stemmen en ze niet bij hun naam genoemd worden. Ze zijn te herkennen door het huis waar ze in wonen: de gele buurman (Pat) woont op nummer 12, het groene huis links. De rode buurman (Mat) woont op nummer 13, het gele huis rechts.

Buurman & Buurman zijn creatief en denken altijd ‘outside the box’. Of iets veilig is, of ergens wel of niet voor bedoeld, doet er niet toe. Van proberen kun je leren en fouten bestaan niet, alleen leermomenten.

In deze tweede bioscoopfilm leren ze over de bouw van een bijenkorf in de tuin, een elektrische grasmaaier op zonne- energie. En is een gat in het dak een handige oplossing om de schoorsteen te vegen? Er wordt een fitnessapparaat omgebouwd tot draaimolen en het bouwen van een tuinhek blijkt ingewikkelder dan je zou denken. En waarom zou je een kapotte afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt?

Oordeel

In de film zijn eigenlijk meerdere afleveringen aan elkaar geplakt. Daardoor is er weinig verschil met de serie op dvd. Maar toch is de film verslavend leuk. Als LEGO-poppetjes, als knuffelpoppen, live op toneel. In deze pure vorm heb je Buurman & Buurman toch het liefst. Die prachtige, aandoenlijke stemmen maken deze twee Buurmannen in Nederland een groot succes. Bovendien zijn ze rolmodellen. Ze werken voorbeeldig samen en ondanks tegenslagen blijven ze doorzetten. Het geknoei en gepruts is herkenbaar. Omdat er elke keer weer uit de tegenslag een prachtige ‘oplossing’ bloeit valt er veel te leren en te lachen. Buurman & Buurman blijven verrassen met hun eindeloos optimisme. A je to!

Leeftijdsadvies

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

LOOPIMAL

LOOPIMAL

LOOPIMAL

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Turbo

Turbo

TV & Film 6+ JR

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Meer weten...