Productie-detail

Burgers' Zoo En Waarom

Burgers' Zoo En Waarom

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Wie kookt er voor de dieren in de dierentuin? Houden alle beren van honing? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord.

5 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

"Burgers’ Zoo & Waarom" is een televisieprogramma van RTL. In iedere aflevering staat een vraag van een kijker centraal. Voorbeelden van vragen die centraal staan zijn 'Wie kookt er voor de dieren in de dierentuin?', 'Houden alle beren van honing?' of 'Hoe kan het dat een haai altijd een bek vol tanden heeft?'. Tijdens de aflevering gaan de presentator Ruben of Jon en een kind op zoek naar het antwoord in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. Het vinden van het antwoord gaat gepaard met tijdsdruk: als het niet binnen de tijd lukt, dan moet er olifantenpoep worden opgeruimd.

Tijdens de aflevering gaat het kind dat de vraag gesteld heeft met verzorgers uit de dierentuin in gesprek. Vaak mogen kind en presentator meehelpen om zo antwoord te krijgen op hun vraag. In iedere aflevering speelt het op tijd de vraag beantwoorden een grote rol, waardoor het televisieprogramma een spannend element krijgt. De aflevering wordt afgesloten met een oproep om ook je eigen vraag in te sturen via Telekids.nl/zoo.

Leeftijdsadvies

Het televisieprogramma "Burgers’ Zoo & Waarom" sluit qua leef- en belevingswereld aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Het programma bevat een een actief spelelement met regels, wat het beste wordt begrepen door kinderen van deze leeftijd. De kinderen die vragen stellen zijn meestal tussen de 9 en 11 jaar oud.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Sudoku - een draken avontuur

Sudoku - een draken avontuur

Sudoku - een draken avontuur

Meer weten...

Game 7+ JR

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Meer weten...

Website 7+ JR

Woordkasteel

Woordkasteel

Woordkasteel

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren