Productie-detail

Brother Bear 2

Brother Bear 2

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Kenai, een indianenjongen, leeft samen met de beren in het bos. Hij mist zijn vroegere vriendinnetje Nita.

79 min. : film op DVD. 6. Nederlands nagesynchroniseerd.

Beschrijving inhoud:

Kenai, vroeger een indianenjongen maar veranderd in een beer, leeft samen met berenjong Koda en zijn familie in het bos. Kenai heeft het naar zijn zin, maar mist zijn leven als mens soms wel. Zo droomt hij over Nita, het meisje dat vroeger zijn vriendinnetje was. Nita is inmiddels opgegroeid en gaat trouwen met Atka. Op de grote dag blijkt echter dat ze niet mogen trouwen van de geesten. Nita blijkt nog altijd aan Kenai verbonden te zijn, omdat hij haar ooit een amulet heeft gegeven. Nita weet dat Kenai als een beer leeft in het bos. Zal ze hem ooit vinden? En zal Kenai bereid zijn het amulet samen met haar te verbranden? 

Brother Bear 2 is het vervolg op het gelijknamige eerste deel van de Disney film. In de animatiefilm worden best wel wat moeilijke woorden gebruikt die niet uitgelegd worden. Voorbeelden hiervan zijn amulet, equinox en sjamaan. Soms worden er gezongen door de hoofdpersonen. De liedjes passen in het verhaal. Belangrijk element is de dubbele laag die Kenai heeft. In het tweede deel is hij niet meer als mens te zien, maar de kijker moet wel weten wat er aan deze film vooraf is gegaan om te begrijpen waarom Nita naar hem op zoek is en waarom Kenai als beer ineens verliefd lijkt te zijn op een mens. 

Leeftijdsadvies:

Brother bear sluit aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd krijgen kinderen inzicht in de relaties tussen de karakters en zullen ze de ingewikkelde relatie tussen Nita en Kenai kunnen begrijpen. Verder snappen kinderen vanaf deze leeftijd de dubbele laag van Kenai. Ze zullen door hebben dat Kenai eigenlijk niet de beer is die zij zien, maar in werkelijkheid een mens is.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Meer weten...

Game 8+ JR

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Meer weten...

Boek 8+ JR

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Meer weten...