Productie-detail

Brave

Brave

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Maak kennis met de dappere Merida die tegen alle eeuwenoude tradities, haar lot en gevaarlijke wezens in gaat

101 min. : Film op DVD. 6. : Vanaf 26 november 2012.

Beschrijving inhoud

Merida is dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Volgens haar moeder moet Merida zich gedragen als een echte prinses. Een prinses hoort geen pijl en boog te hebben en moet meedoen aan de eeuwenoude tradities. Koningin Elinor wilt dat haar dochter gaat trouwen. Merida is vastbesloten om haar eigen leven te bepalen en weigert om te trouwen. Elinor en Merida krijgen onenigheid, Merida verdwijnt in de bossen van de Schotse Hooglanden. Wanneer ze terecht komt bij een oude heks, krijgt ze de mogelijkheid om een wens in vervulling te laten komen. Merida wilt haar moeder veranderen. Het gevaar dat daarop volgt dwingt Merida om haar heldhaftige kanten te verkennen, om zo de beestachtige vloek op te heffen voor het te laat is.

In Brave staat de relatie tussen koningin Elinor en dochter Merida centraal. De drie broertjes van Merida zorgen voor de grappige elementen in het verhaal. Met ze drieën halen ze veel kattekwaad uit. Het verhaal is gemakkelijk te volgen, omdat het op een flashback en flashforward na, een chronologisch verhaal is. De film is op de spannende momenten snel gemonteerd. Ook komen er magische momenten in de film voor. Bijvoorbeeld de heks die zorgt dat de wens van Merida in vervulling gaat.

Leeftijdsadvies

Brave is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Prinses Merida wordt in de film als een soort held gezien. Zij gaat namelijk in tegen de eeuwenoude tradities. Kinderen vanaf deze leeftijd kijken graag naar films waar helden in voorkomen. Daarnaast spreken de magische momenten kinderen van deze leeftijd aan. Vanaf 6 jaar worden kinderen bewust van andermans emoties. Ze kunnen zich inleven hoe Merida zich in de film voelt.

Bijzonderheden

  • Voorgaand aan de bioscoopfilm Brave wordt een korte animatiefilm getoond, genaamd ‘La Luna’.
  • De stemmen worden onder andere ingesproken door Caro lenssen (Merida), Renee Soutendijk (Koning Elinor), Jenny Arean (De Heks) en Peter Tuinman (Koning Fergus).
  • Marieke Dollenkamp (bekend van de The Voice of Holland II) zingt twee liedjes, "Een nieuw begin" en "Laat mij gaan".

Trailer

Jullie mening

Meer van Brave

App 7+ JR

Temple Run: Brave

Temple Run: Brave

Temple Run: Brave

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Ik heb een droom

Ik heb een droom

Ik heb een droom

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Garfield 2

Garfield 2

Garfield 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren