Productie-detail

Bomvol Kennis (B.V.K.) Club

Bomvol Kennis (B.V.K.) Club

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Vijf echte wijsneuzen beantwoorden, met hun clubhuis als thuisbasis, kijkersvragen op het gebied van verkeer.

6 min. 2015-08-31 15:40:00. Kukeleku. AL. Elke schooldag om 15.40 uur bij RTL Telekids.

Kenmerken

  • Realistisch 
  • Educatief 
  • Verkeer 
  • Voice-over 
  • 6 minuten per aflevering 

Beschrijving inhoud

Mack, Alaliyah, Sieb, Tyroe en Thalia proberen antwoorden te krijgen op verschillende kijkersvragen. Een van deze vragen luidt: 'Hoe fiets ik veilig naar school?' Om antwoord te krijgen op deze vraag gaan ze op onderzoek uit. Namens de B.V.K., De Bomvol Kennis Club, raadplegen ze verschillende experts en zullen ze zelf experimenten uitvoeren. Zo bellen ze o.a. met Veilig Verkeer Nederland en spreekt Tyroe met VVD-politica Annemarie Jorritsma. Ook gaan ze met de brandweer op pad en komen ze bij de politie terecht om erachter te komen hoe het kan dat zij zo snel ter plaatse kunnen zijn. Aan het eind van de aflevering volgt een korte samenvatting als antwoord op de vraag.

De realistische afleveringen duren slechts zes minuten en bevatten voldoende leerzame informatie. Zo leer je ook iets over de dode hoek bij vrachtwagenchauffeurs en leer je wat een E-bike is. De voice-over begeleidt de afleveringen en legt het een en ander uit. Eveneens houdt hij de afleveringen luchtig. Zo zegt hij: 'De E-bike is voor luie mensen en 'Op een oude fiets moet je het leren'. Deze grapjes zullen jonge kinderen echter nog niet begrijpen.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van de Bomvol Kennis Club zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd komen kinderen meer in aanraking met het verkeer. Zo wordt er op school de nodige aandacht aan gegeven en daarnaast zullen zij in het dagelijks leven ook deelnemen aan het verkeer. Het is voor hen dus herkenbaar. De informatie is leerzaam en wordt op een duidelijke manier, zonder lange ingewikkelde teksten en moeilijke woorden, uitgelegd waardoor het voor kinderen van deze leeftijd te begrijpen is. Zij zullen dan ook sneller de informatie onthouden.

Mening recensent

Het is prettig om te zien dat op een luchtige en leuke manier, in slechts 6 minuten, leerzame informatie over het verkeer met de kijker wordt gedeeld. Kinderen worden niet overladen met allerlei ingewikkelde educatieve informatie waardoor het leuk blijft om naar te kijken.


Afleveringen van de B.V.K. Club Verkeer zijn nu online terug te kijken via www.rtlxl.nl. 
Afleveringen van de B.V.K. Club Zakgeld zijn te zien van 2 t/m 6 november om 15.40 uur op Telekids.

 


RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Meer weten...

App 6+ JR

Easy Stop Motion Studio

Easy Stop Motion Studio

Easy Stop Motion Studio

Meer weten...