Productie-detail

Boes

Boes

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
58 waarderingen

Boes maakt elke aflevering iets geks mee met de dieren rondom zijn boerderij.

10 min. : Pebble TV. AL. :30 en 10:00 uur..

Beschrijving inhoud

Boes is een Os die op zijn boerderij leeft met zijn hond Saffie en vriendin Dolly de schildpad. In elke aflevering maakt Boes iets geks mee met de dieren rondom zijn boerderij. Dit zijn niet alleen gewone boerderijdieren maar ook struisvogels, neushoorns, zebra’s, stinkdieren enzovoorts. Boes is slim en een beetje dom, hij bedenkt grappige oplossingen voor problemen, bijvoorbeeld een kurk in een stinkdier zodat deze niet meer stinkt, of een emmer onder de uiers van de koe vastmaken zodat deze niet meer over de grond slepen. Elke aflevering van Boes staat in het teken van dit probleem waar meerdere dieren mee te kampen hebben. Boes heeft vaak ‘ruzie’ met de mollen die op zijn akker leven.

In de afleveringen wordt weinig gesproken, alleen door Boes en zijn vriendin Dolly. Ze praten rustig en gebruiken korte zinnen. Er komen wel vaak spreekwoorden of uitdrukkingen voor zoals: “Zo je hebt niets meer in de melk te brokkelen (tegen een kalfje)” of “Die mollen zijn in de bloei van hun leven” (mol heeft bloem op zijn hoofd). Het is niet nodig voor het verhaal om deze uitspraken te begrijpen, de aflevering is erg visueel. Er gebeuren grappige dingen in “Boes”, wanneer een zebra valt zullen zijn strepen door elkaar geschud zijn of als het hard heel hard waait, vliegen de vlekjes bij een cheeta weg. Aangezien er ook een stripserie van Boes is, heeft deze animatie serie nog veel weg van een strip. De tekenfilm heeft rustige scènes, veel humor in beeld waar geluidseffecten aan zijn toegevoegd.

Leeftijdsadvies

“Boes” speelt zich af op 1 locatie: de boerderij. Het bevat rustige beelden en veel visuele grappen. Het zijn op zichzelf staande afleveringen. De serie is overzichtelijk door het gering aantal hoofdkarakters. Dit maakt de serie geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Koekeloere

Koekeloere

Koekeloere

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Adriaan

Adriaan

Adriaan

Meer weten...

Boek 4+ JR

Frozen

Frozen

Frozen

Meer weten...