Productie-detail

Body Language

Body Language

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
83 waarderingen

Vijf enthousiaste dansers uit verschillende dansgroepen, proberen hun weg te vinden in New York waar ze meedoen aan een wedstrijd.

100 min. : Film op DVD. 6.

Inhoudsbeschrijving

"Body Language" speelt zich af in New York. Vijf enthousiaste dansers uit verschillende dansgroepen, proberen hun weg te vinden in New York waar ze meedoen aan een wedstrijd. Ze moeten samen een nieuwe danscrew vormen en worstelen met persoonlijke problemen en de dingen waar ze in New York tegenaan lopen. Vriendschap, familie, liefde, geld... het combineren van vijf dansstijlen en maken van nieuwe vriendschappen is zo makkelijk nog niet. Ook is er concurrentie van andere danscrews wat leidt tot diverse dance battles.

De film begint met het introduceren van de vijf hoofdpersonen. Meteen wordt duidelijk dat ze mee mogen doen met een danswedstrijd in de U.S.A. Ieder karakter heeft een eigen persoonlijkheid en problemen. Arrogante Nina, casanova Quincy, Samuel met een gebroken hart, Ray die op zoek gaat naar zijn -voor hem onbekende- vader en Tara die erg veel van geld houdt. Behalve hun persoonlijke problemen, moeten de dansers ook samen zien te werken met hun verschillende dansstijlen. De film begint Nederlandstalig. Als de groep in New York is, spreken ze Nederlands en Engels door elkaar, waarbij het Engelstalige ondertiteld is. Humor is er vooral in beeld, inhoudelijke sarcastische grappen komen niet veel voor. Als Samuel op een salsafeestje een meisje bijna wil zoenen, komt aangeschoten Ray daar tussen hangen wat voor een grappige situatie zorgt. De film bevat enkele flashbacks, bijvoorbeeld naar het moment waarop Samuel zijn ex met een ander betrapte in bed. Er komen in deze film beelden voor van vrouwen in een stripclub, waarbij seks en intieme lichaamsdelen niet worden laten zien. Tot slot zorgen special effects en geluiden ervoor dat de vele dansmoves er nog indrukwekkender uit zien.

Leeftijdsadvies

De adviesleeftijd voor "Body Language" is 11 jaar. Op deze leeftijd waardeert de kijker programma's met een hoge realiteitswaarde. Ook kan de kijker 'sociale lessen' uit deze film halen, bijvoorbeeld dat geld niet gelukkig maakt en arrogantie soms tegen je kan werken. Deze film gaat niet alleen over dansen, er is sprake van verwikkelde relaties en problemen. Daarom is de film voor jongere kinderen minder geschikt.

Trailer

Bijzonderheden

Floris Bosveld, de winnaar van het dansprogramma "So You Think You Can Dance", speelt een rol in "Body Language". Hij speelt Brian en is een concurrent voor de vijfkoppige dancecrew. Andere ex-deelnemers van SYTYCD spelen ook een rol, zoals bijvoorbeeld Lorenzo van Velzen Bottazzi en Boris Schreurs.

Jullie mening

Ook leuk

Website 11+ JR

Pixton: Maak je eigen strip

Pixton: Maak je eigen strip

Pixton: Maak je eigen strip

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Radeloos

Radeloos

Radeloos

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren