Productie-detail

Blues' Clues

Blues' Clues

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
78 waarderingen

Denk samen met Steve mee over de hints (clues) die Blues geeft.

25 min. : NickJr. AL. : om 15:25 en 03:25 op het digitale kanaal NickJr.

Beschrijving inhoud

"Blues Clues" is een animatie waar elke aflevering een vraagstuk centraal staat. Deze thema’s variëren van verstoppertje spelen tot verkleden. Hondje Blue geeft zijn vriend Steve/Joe allemaal ‘hints’ (clues) waardoor Steve er samen met de kijker achter komt wat de oplossing is (bijvoorbeeld, waar heeft Blue zich verstopt). De aflevering verloopt volgens een vaste structuur waar steeds een vast stappenplan gevolgd. Bijzonder aan de serie is dat het een combinatie is van echte mensen (Steve) en getekende (Blue).

In het programma is er aandacht voor vormen, kleuren en getallen. Ook de betekenis van begrippen voor, achter, boven, onder, beneden, komen voor. De kijker wordt betrokken in het programma, Steve vraagt de hen om te helpen met het oplossen van de ‘Clues’. Het taalgebruik is eenvoudig, korte zinnen er wordt langzaam gesproken. Alles speelt zich af in en rondom het huis van Steve en Blue. Kinderen leren informatie verwerven uit gesproken taal en uit visuele middelen. Ook leren ze de informatie die ze verwerven, mondeling weer te geven.

Leeftijdsadvies

Omdat "Blues Clues" een programma is met in principe één verhaal en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, niet eerder omdat ze ook vormen en kleuren goed moeten herkennen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Kenny & Goorie

Kenny & Goorie

Kenny & Goorie

Meer weten...

Boek 2+ JR

Woorden

Woorden

Woorden

Meer weten...

App 2+ JR

Jokie

Jokie

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren