Productie-detail

Bluebird

Bluebird

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
103 waarderingen

Het pesten geeft Merel haar leven een harde duw in de verkeerde richting, maar Merel blijft balanceren, net op het randje.

79 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De Nederlandse dramafilm "Bluebird" gaat over het 12-jarige meisje Merel die je in twee omgevingen ziet: op school waar zij zomaar van de ene op de andere dag gepest wordt, en de omgeving thuis. Ze heeft een goede relatie met haar ouders en draagt veel zorg voor haar geadopteerde, lichamelijk gehandicapte broertje Kasper. Met hem is ze heel close. Ze leest hem graag een verhaaltje voor, rijdt met de rolstoel buiten een rondje en kan vooral veel met hem lachen.

Merel is een zelfstandig meisje dat graag naar school gaat, goede cijfers haalt, zich inzet voor de schoolmusical en net zoals andere pubers met haar lichaam worstelt. Zo bekijkt ze haar flaporen voor de spiegel en stopt ze een paar sokken onder haar shirtje om borsten te maken. Als de pesterijen beginnen zwijgt zij thuis over het pesten, wat zorgt voor spanningen in het gezin. De ene keer krijgt Merel een briefje op haar rug met 'I'm shit!', en een andere dag wordt haar skateboard in het water gegooid, of er wordt een bezem voor haar wc hokje gezet. Op school wordt er wel over pesten gesproken maar niet voldoende om het te laten stoppen. De kijker ziet Merel in de film veranderen, ze gaat make-up dragen en wil een piercing. Als op een dag bekend wordt dat haar broertje Kasper voor langere tijd naar een revalidatiecentrum gaat, kan Merel hier moeilijk mee omgaan. Ze bekijkt het wel positief en leest alsnog een verhaal voor, maar dan via de telefoon. In de film gaat het vooral om Merel en hoe zij omgaat met de pesterijen en de situatie thuis. Het verhaal is chronologisch en heeft een rustig beeld en spreektempo. Aan het einde van de film komt er een klasgenoot voor Merel op en zo wordt de verwachting gewekt dat de pesterijen zullen stoppen.

Leeftijdsadvies

"Bluebird" is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Een film met een hoge realiteitswaarde spreekt deze kinderen aan. Bovendien is dit een leeftijd waarop kinderen bezig zijn met de veranderingen in hun lichaam tijdens de puberteit. Bovendien kijken zij graag naar karakters die ouder zijn. Dit chronologische verhaal is gemakkelijk te volgen voor deze leeftijd, vanwege het rustige beeld en spreektempo.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Lover of Loser

Lover of Loser

Lover of Loser

Meer weten...

Boek 11+ JR

Hotel de grote L

Hotel de grote L

Hotel de grote L

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Body Language

Body Language

Body Language

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren