Productie-detail

Blub! - Ik Ben Een Vis

Blub! - Ik Ben Een Vis

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Na het drinken van een toverdrankje veranderen Stella, Fly en Chuck in vissen. Het tegengif komt in handen van de gemene vis Joe. Zal het ze lukken het drankje te bemachtigen?

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Fly gaat met zijn zusje Stella en neefje Chuck vissen. Per toeval ontdekken ze een grot met het laboratorium van professor Makreel. De professor heeft een formule ontdekt waarmee mensen in een vis veranderen en kunnen overleven onder water. Terwijl de professor laat zien hoe je tegengif moet maken, neemt Stella een slok van het drankje en verandert in een zeester. Fly vindt de zeester en gooit haar terug in zee omdat hij denkt dat de ster anders uit zal drogen. Inmiddels hebben Chuck en de professor ontdekt dat het Stella was. Chuck en Fly drinken ook van het drankje en gaan Stella achterna met het tegengif, want als ze dit niet binnen 48 uur drinkt zal ze altijd een vis blijven. De jongens verliezen echter het tegengif en deze komt in handen van de gemene vis Joe die uit is op macht over de oceaan. Het drankje zorgt ervoor dat alle vissen kunnen praten. Zullen Chuck, Fly en Stella het drankje op tijd kunnen bemachtigen of blijven ze voor altijd vissen?

Blub ik ben een vis is een oorspronkelijk Deense animatiefilm maar is Nederlands nagesynchroniseerd. Titelsong van de film is het gelijknamige liedje van de bekende groep K3. Het taalgebruik van de film is eenvoudig en het beeld bevat veel felle kleuren. Af en toe worden er liedjes gezongen door de hoofdpersonen. De film bevat ook humor. Als Chuck op zijn skateboard de deur uit wil rijden, blijkt zijn dikke tante voor de deur te staan waar hij tegenaan rijdt en daardoor zo weer terug naar binnen schiet. En als Stella een zeepaardje vindt, legt Chuck met de wetenschappelijke naam uit wat het is. Stella reageert met: “Dat is het niet, dit is een schatje.”

Leeftijdsadvies

Blub ik ben een vis is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het taalgebruik van de film is eenvoudig en op deze leeftijd zullen de kinderen ook begrijpen dat de drie kinderen aan het begin van de film dezelfde karakters zijn als de vissen, vooral omdat de verandering ook te zien is. Ook zullen kinderen vanaf 5 jaar de meeste grapjes begrijpen. Daarnaast bevat de film een aantal "gevaarlijke" scènes, waar kinderen van deze leeftijd ook graag naar kijken.

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Dierenzoeker

Dierenzoeker

Dierenzoeker

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Piepkuikens

Piepkuikens

Piepkuikens

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Shuriken School

Shuriken School

Shuriken School

Meer weten...