Productie-detail

Blijf!

Blijf!

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Lieke vindt het verschrikkelijk dat haar beste vriend Milad terug moet naar Iran, daarom lopen ze weg van huis.

76 min. : Online beschikbaar. 9.

Beschrijving inhoud

Liekes beste vriend heet Milad, hij is met zijn familie gevlucht uit Iran. Lieke woont bij haar moeder, ze kent haar vader niet en haar moeder wil niets over haar vader vertellen. Op een dag krijgt de moeder van Lieke een brief van Liekes vader. Lieke kan deze brief niet lezen, de brief is in het Frans geschreven. Milad krijgt te horen dat zijn familie uitgezet gaat worden, hij loopt weg van huis om dit te voorkomen. Lieke gaat met hem mee en ze besluiten naar Liekes vader op zoek te gaan. Hoe loopt dit af?

"Blijf!" is een film met veel acties, emoties en met een lach. In de film worden realistische problemen besproken, zoals het niet kennen van je vader en problemen van vluchtelingen. De problemen worden gezien vanuit het perspectief van de kinderen. Zo houden de kinderen op de school van Milad een demonstratie, tegen de uitzetting van Milad en zijn familie.

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor de film "Blijf!" is 9 jaar. De hoofdrolspelers uit de film Milad en Lieke zijn tien jaar. Kinderen vinden het prettig om te kijken naar films met hoofdpersonen van ongeveer dezelfde leeftijd. Daarnaast zijn de problemen van de karakters moeilijke problemen, waardoor de film voor jonge kinderen lastig te begrijpen is. Belangrijke thema´s uit de film zijn familie, relaties en vriendschap, waar kinderen vanaf 9 jaar veel mee bezig houden. De problemen zijn ook erg realistisch, iets wat deze kinderen erg belangrijk vinden.

Bijzonderheden

  • Blijf! heeft in Frankfurt de LUCAS 2012 Kinderfilm Prijs gewonnen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Julia

Leven tussen twee huizen: Julia

Leven tussen twee huizen: Julia

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren