Productie-detail

Black Beauty

Black Beauty

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
97 waarderingen

Black Beauty, het dappere en sterke paard, speelt altijd een rol bij het oplossen van een probleem.

25 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Vicky Gordon woont samen met haar vader, die dokter is, en broer Kevin op het platteland. Wanneer ze net verhuisd zijn en Vicky en Kevin een gewonde zwarte hengst vinden, doet ze er alles aan om hem te redden. Na wat onenigheid met de oorspronkelijke eigenaar kunnen ze het paard uiteindelijk kopen. De enige juiste naam voor deze zwarte hengst is Black Beauty. Black Beauty speelt een belangrijke rol in elke aflevering, een probleem wordt veelal door toedoen van Black Beauty opgelost omdat hij dapper en sterk is.

De serie stamt uit de jaren 70 en speelt zich af in Engeland van rond 1900. In de ene aflevering wordt Black Beauty ontvoerd, in een andere aflevering wil iemand Black Beauty kopen en doet er alles aan om dit toch voor elkaar te krijgen. De serie bevat veel muziek die de scènes extra benadrukt. Je ziet Vicky (en later Jenny) veel rijden met Beauty. De dialogen tussen de karakters zijn kort en duidelijk, maar zijn Nederlands ondertiteld.

Leeftijdsadvies

Vanaf 9 jaar kunnen kinderen de ondertiteling goed lezen omdat het technisch lezen dan meestal volledig ontwikkeld is. De realistische beelden van de omgeving en paarden zullen kinderen vanaf deze leeftijd aanspreken. Bovendien gaan ze dan volledig op in bepaalde onderwerpen, Black Beauty is hier een voorbeeld van. Vicky zal voor meisjes een rolmodel zijn hoe goed om te gaan met paarden.

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Elf

Elf

App 9+ JR

VVN Verkeersexamen

VVN Verkeersexamen

VVN Verkeersexamen

Meer weten...