Productie-detail

Billy & Mandy

Billy & Mandy

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De vrienden Billy en Mandy hebben in een weddenschap de macht gewonnen over Magere Hein, waarna allerlei vreemde avonturen volgen.

12 min. : Cartoon Network. Onbekend.

Beschrijving inhoud

De 9-jarige kinderen Billy en Mandy hebben een wel heel bijzondere weddenschap gewonnen. Het beste is dat degene die verloren heeft verplicht is hun slaaf/vriend te zijn. Helaas voor Magere Hein, is hij die persoon. Magere Hein, of afgekort ‘Hein’ zoals hij wordt genoemd, is net als in de mythologie de dood zelve. De afspraak die hij met Billy en Mandy heeft gemaakt, staat zijn dagelijkse taken dan ook in de weg. Hij verzint constant manieren om onder zijn eed vandaan te komen, maar krijgt later toch waardering voor de twee kinderen.

De hele situatie rondom de eed van Hein geeft de serie een humoristisch geheel. Vooral ironie komt veelvuldig voor. Zo smeert Hein zonnebrand op zijn armen als hij op het strand ligt. Dit terwijl het voor de kijker duidelijk is, dat Hein een geraamte is en dus geen huid heeft om door de zon te laten bruinen. Ook zijn de tegenstellingen tussen Billy en Mandy vaak reden tot lachen. Billy is dom, vrolijk, heeft een grote neus en weinig, rood haar. Mandy is precies het tegenovergestelde: chagrijnig, altijd boos kijkend, ze heeft geen neus en veel, blond haar. Deze twee kijken op een totaal verschillende wijze naar de wereld, waardoor er hilarische scènes ontstaan. Aan Hein de taak om dit alles in goede banen te leiden.

Leeftijdsadvies

Het taalgebruik in ‘Billy & Mandy’ is uitdagend. Er worden regelmatig moeilijke woorden gebruikt die niet verhelderd worden. Ook zijn de karakters en de vormen van humor diepgaand. Bovendien zijn de opmerkingen die door kwaadaardige Mandy gemaakt worden soms ronduit sarcastisch. Deze elementen maken de serie geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar karakters die zichzelf voor schut zetten. Ook zullen zij ironie en sarcasme weten te waarderen en begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Basta

Basta

TV & Film 10+ JR

Hugo 3D

Hugo 3D

Hugo 3D

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...