Productie-detail

Biggetje Dun

Biggetje Dun

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Biggetje Dun is zo dun als papier, maar wel erg slim en helpt iedereen met het oplossen van problemen.

10 min. : JimJam. : Elke dag om 18:00 en 19:25 uur op JimJam.

Beschrijving inhoud

"Biggetje Dun" is een animatieserie over een biggetje dat zo dun is als een papiertje. Ondanks dat is hij wel slim en heeft voor ieder probleem een goede oplossing. Een aflevering is altijd op dezelfde manier opgebouwd en speelt zich af op een boerderij. De aflevering begint met de haan, die op zijn manier iedereen wakker kukelt. Vervolgens zie je Biggetje Dun bij zijn moeder en broertjes/zusjes, die zegt dat hij erop uit gaat. Biggetje Dun loopt het erf op, waar iets gaande is, of iets is gebeurd. Biggetje Dun gaat met zijn vrienden op de boerderij op onderzoek uit en zorgt voor een oplossing voor het probleem. Aan het einde vertelt Biggetje Dun kort tegen zijn moeder over de dag en wenst iedereen welterusten. De haan gaat vervolgens ook slapen.

Op de boerderij is in een aflevering bijvoorbeeld al het water bevroren, ook het drinkwater van paard. Of al het voer van de dieren is 'gestolen'. Voor ieder probleem moet een oplossing worden gezocht. Dit doet Biggetje Dun samen met hond, muis, kuiken, varkens, paard, haan en eend. Alle dieren kunnen praten. Bijzonder aan Biggetje Dun is dat hij in van alles kan veranderen met zijn lijf zo dun als een papiertje. Zo wordt hij bijvoorbeeld een ijsboor, een brug of een verrekijker om problemen op te lossen. Naast dat het programma de kijker amuseert, is het zeker ook leerzaam. Bijvoorbeeld in de aflevering over ijs. Hierin worden veel woorden gebruikt die met ijs maken hebben: glijden, 'een koud kunstje', ijspegels, bevriezen, smelten, en een 'ijzig verhaal vertellen'. De betekenis van een woord wordt duidelijk door wat in beeld te zien is, of door het verhaal dat eromheen verteld wordt. Het woord waar het verhaal om draait, wordt extra vaak genoemd. In dit geval is dat dus ‘ijs’. De dieren praten redelijk vlot, en af en toe met lange zinnen. Op de achtergrond hoor je vaak het deuntje dat ook in de leader te horen is. Daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van effectgeluiden.

Leeftijdsadvies

"Biggetje Dun" is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. In deze serie komen dieren en objecten voor die ze kennen, en de verhaallijn is dus een vertrouwde context. Bovendien heeft iedere aflevering een ronde afsluiting en is de opbouw van een aflevering elke keer hetzelfde. Dit zorgt voor houvast en herkenningspunten bij de jonge kijker.

 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Meer weten...

Game 3+ JR

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Meer weten...