Productie-detail

Big Miracle

Big Miracle

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een walvisfamilie zit vast onder een dikke laag ijs op Alaska en er moet snel actie ondernomen worden willen de dieren het overleven.

109 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In "Big Miracle" is er een probleem met een groep walwissen die vastzitten onder een dikke laag ijs bij de kust van Alaska. Ze kunnen geen kant op en zijn ingebouwd tussen ijsschotsen en onder een laag ijs. Er is nog 1 gat waar de walvissen boven komen om adem te halen. Als er niet snel iets aan gedaan wordt, zal ook dit gat dichtvriezen en verdrinken de beesten. In het water zitten vader walvis Fred en moeder walvis Wilma. Zij nemen de zorg van hun jongeling BamBam op zich, die een gewonde snuit heeft van het botsen tegen ijs. Journalist Adam is werkzaam in Alaska en besluit actie te ondernemen. Het dorp Barrow, waar het verhaal zich afspeelt, krijgt te maken met allerlei journalisten die naar Alaska komen om de dieren in nood vast te leggen en er nieuwsitems van te maken. Alle mediamakers willen een goed, spectaculair verhaal zodat hun item op televisie wordt getoond.

Naast de grote aanwezigheid van pers, komen er in de film diverse partijen met verschillende belangen voor. Zo is er de Greenpeace activist Rachel die voor het leven van de dieren wil strijden. Bewoners van Alaska, de 'Inupiat' doen aan walvisjacht en hebben er niet veel baat bij de beesten in leven te houden. Het is hun voedsel en dat is hoe ze leven. Dan is er nog een bedrijf dat in het gebied wil boren voor olie. Om een goede naam te houden, zet een medewerker van de oliemaatschappij zich ook in om de walvissen te redden. Zo zijn er diverse dubbele karakters die in de film voor komen. Toch werken de verschillende partijen op den duur met elkaar samen en besluiten ook de Inupiats om de walvissen te bevrijden. Daarvoor is een grote hoverboot nodig om het ijs te breken. Wie gaat er uiteindelijk winnen, het ijs of de walvissen? 

Leeftijdsadvies

De film "Big Miracle" draait om de reddingspoging van de walvisfamilie, gaat deze slagen of niet? In de film zijn veel mooie natuurbeelden te zien van Alaska, de walvissen die boven komen en de zwemmende giganten onder water. Het verhaal wordt verteld vanuit een 10-jarig jongetje die op Alaska woont en Inupiat is. Zijn vertelstem is aan het begin en einde van de film te horen. De film is Engels gesproken en heeft een Nederlandse ondertiteling. "Big Miracle" is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar wegens de complexiteit van diverse partijen met belangen die zich in de film met elkaar mengen. Op deze leeftijd heeft een kind begrip van maatschappelijke groepen en kunnen zij gedrag relativeren en in een context plaatsen. Bovendien waarderen ze producties met een hoge realiteitswaarde en zijn ze bijna toe aan 'volwassen entertainment'. Daar past deze film goed bij, het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

A Christmas Carol

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Meer weten...

Boek 10+ JR

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Meer weten...