Productie-detail

Big & Betsy

Big & Betsy

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
80 waarderingen

Big & Betsy beleven samen veel lol in de boerderij.

25 min. : Kindernet. AL. : ma t/m vrij om 08:45 uur.

Beschrijving inhoud

De hoofdrolspelers “Big en Betsy”, tevens de naam van deze serie, wonen samen op een boerderij. De volwassen vrouw Betsy en haar kleine pratende Big halen graag grapjes uit. Dit leidt tot veel humoristische momenten waarbij hun 'vrienden' vaak de pineut zijn. Big het biggetje, die een blauwe trui en een wollen mutsje tegen de kou draagt, vertelt graag flauwe grappen en laat graag windjes. Het vrolijke meisje Betsy is ook wel iemand die van een beetje kattenkwaad houdt. De overbuurvrouw van het tweetal, Théresa Pruim, woont samen met haar zoon Pieter-Paul. Mevrouw Pruim, die van Big de bijnaam Zuurpruim heeft gekregen, is niet zo blij met Big en Betsy. Dit laat ze dan ook vaak weten door te antwoorden met: 'Een schande, een grote schande'. Deze nette dame verbiedt haar zoon dan ook met hen om te gaan. Alleen weet moeder niet dat Pieter-Paul verliefd is op Betsy. In de serie komen verder nog een aantal andere personages voor. Zo is daar de enige agent van het dorp, Agent Suikerbuik. Hij is iemand die graag slaapt en van eten houdt. Verder is daar nog de domme boer Janus.

De serie bevat veel humor in zowel beeld, geluid en dialoog. Vooral Big is erg aanwezig met zijn flauwe grappen. Zo zegt hij: 'Weet je wat je moet doen als je buikpijn hebt? Luister maar'. Wat volgt is een windje. Volgens mevrouw Pruim is dit ‘ongehoord’. Big zegt vervolgens: 'Wat zegt u? Heeft u het niet goed gehoord? Let dan nu maar goed op'. Hij laat vervolgens wederom een windje. Tevens komen in iedere aflevering bepaalde uitspraken van onder andere Big terug, zoals: 'Tingelingeling' daar gaat de bel' of 'Fopje flauw mopje'. De kijker zal op den duur deze uitspraken en gewoonten van de desbetreffende personages gaan herkennen.

Leeftijdsadvies

De serie sluit aan bij kinderen vanaf 4 jaar. De twee hoofdpersonen Big en Betsy zijn herkenbaar en komen voor in een vertrouwde context van een boerderij. Vanaf deze leeftijd jaar kunnen kinderen erg lachen om flauwe humor zoals de windjes-grappen die Big maakt.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Kleine beestje

Kleine beestje

Kleine beestje

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Martin Morning

Martin Morning

Martin Morning

Meer weten...

Boek 4+ JR

Hallo

Hallo