Productie-detail

Bertje Beer

Bertje Beer

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
54 waarderingen

Ga mee op avontuur met Bertje beer en zijn vriendjes.

5 min. : JimJam. AL. : elke dag op JimJam om 09:40, 09:45, 11:35 en 11:40 uur. (m.u.v. zondag, dan alleen 09:40 en 09:45 uur.) .

Beschrijving inhoud

‘Bertje Beer’ is een animatieserie waarin Bertje van alles beleeft samen met zijn vriendjes kleine beer, Roscoe het konijn,Millie de hond, Bob de aap en Dixie de eend. In iedere aflevering is er een probleem met Bertje of een van zijn vriendjes dat moet worden opgelost. Zo moeten ze op zoek naar de snoepjesdief, gaat het speelgoed van Dixie door Roscoe kapot, valt de picknickmand in het water of komt een gemene neef van Bertje op bezoek. Ieder probleem is aan het eind van de aflevering opgelost. Hierin zit steeds een boodschap voor de kinderen, dat je bijvoorbeeld voorzichtig moet zijn met het speelgoed van andere kinderen, dit vertelt Bertje ook.

Een vertelstem vertelt steeds wat Bertje en zijn vriendjes aan het doen zijn. Hierna zie je van alles gebeuren en zijn er korte dialogen. Wanneer de situatie verandert, vertelt de vertelstem wat de nieuwe situatie is. Er wordt door de karakters en de vertelstem rustig en duidelijk gepraat met eenvoudige korte zinnen.

Leeftijdsadvies

Je hoort continu sfeergeluiden en effectgeluiden in de aflevering. In de serie worden geen liedjes gezongen, alleen in de leader en bij de aftiteling. In de leader zingt de vertelstem dat Bertje wakker moet worden en zich moet aankleden, dit zie je ook in beeld. Bij de aftiteling wordt Bertje naar bed gestuurd, waarbij hij moet eten, luisteren naar een verhaaltje, tanden moet poetsen en naar bed gaat. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij staan midden in het leren van waarden en normen. Daarnaast sluiten het taalgebruik, geluid en de beelden aan op deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Meer weten...

Boek 3+ JR

Welterusten allemaal

Welterusten allemaal

Welterusten allemaal

Meer weten...

Game 3-12 JR

Kurio Telekids TAB 2

Kurio Telekids TAB 2

Kurio Telekids TAB 2

Meer weten...