Productie-detail

Bernard Bear

Bernard Bear

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bernard Bear stort zich in allerlei avonturen, wat zal hij nu beleven?

3 min. BRB INTERNACIONAL, S.A.. AL. Te bekijken via Kindertube.

Beschrijving inhoud

Bernard Bear stort zich in allerlei avonturen door menselijke activiteiten uit te voeren. Denk aan sporten, zoals golf, paardrijden, vissen, schermen en badminton. Maar ook achter een ballon aangaan die wegwaait of toeristische foto’s maken. Het gaat altijd ergens gruwelijk mis en dan probeert Bernard te redden wat er te redden valt. Elk avontuur duurt ongeveer 3 minuten. Omdat het taalloos is toont de serie gelijkenis met het stomme slapstickfilmgenre, in een modern 3D-animatiejasje.

Bernard de beer heeft menselijke en dus herkenbare emoties. Hij wordt boos op zijn ski’s omdat ze niet aangaan of er met hem vandoor gaan. Maar er verschijnt ook een gelukzalige glimlach op zijn snoet tijdens die paar seconden dat het lukt om te skiën. Jonge kinderen zouden vragen kunnen stellen over zijn agressiviteit die af en toe bij hem loskomt. Zo schopt hij een pinguïn weg die telkens met hem op de foto wil. Maar die pinguïn komt wel weer hinkelend terug en dan gebeurt er iets met Bernard zelf waardoor hij (ook) knock-out op de grond belandt.

Bernard kan zich ook schamen en helpen. Zo belandt Bernard slapend van een bankje op een klein fietsje, gaat de eigenaar achter hem aan en belanden ze uiteindelijk samen op het fietsje op een bouwterrein. Dan doet Bernard er alles aan om niet alleen zichzelf, maar ook de eigenaar te redden. De sociaal-emotionele aspecten zijn op een humoristische manier uitgewerkt. Deze beer is aandoenlijk grappig en, hoe graag wij mensen ook anders zouden willen, genadeloos herkenbaar.

Leeftijdsadvies

Bernard Bear is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Het Zakmes

Het Zakmes

Het Zakmes

Meer weten...

App 5+ JR

Bumpy Road

Bumpy Road

Bumpy Road

Meer weten...