Productie-detail

Bennie Stout

Bennie Stout

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
118 waarderingen

Bennie wil mee in de zak van Sinterklaas naar Spanje, daarom doet hij veel stoute dingen. Mag hij mee naar Spanje?

93 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Deze Sinterklaasfilm van regisseur Johan Nijenhuis draait om Benjamin (Bennie) Stout die met Sinterklaas in de zak mee wil naar Spanje. Bennie is een jongetje die vaak per ongeluk de boel op stelten zet. Zo laat hij in de klas zijn inktpotje vallen wat een grote vlek veroorzaakt en rijdt hij pardoes met zijn zelfgemaakte trapauto tegen de bakkersvrouw aan, waardoor het grote marsepeinen varken in duizend stukjes op de grond valt. Bennie heeft maar een wens boven aan zijn verlanglijstje en dat is dat zijn vader snel terug komt uit Spanje. Daar is de vader van Bennie aan het werk om geld te verdienen voor zijn gezin. Bennie merkt al snel dat het onwaarschijnlijk is dat Sinterklaas zijn wens kan laten uitkomen en bedenkt daarom een list. Hij wil in het grote boek van Sinterklaas in het rijtje van 'stoute kinderen' komen te staan omdat alle stoute kinderen immers mee moeten in de zak naar Spanje. Dat is precies waar Bennie naartoe wil! Stiekem als Sinterklaas niet kijkt, zet hij zijn eigen naam in het grote boek en moet hij mee op de stoomboot in de zak van Zwarte Piet. Samen met de andere 'stoute kinderen' beleeft Bennie de gekste avonturen maar zal het hem lukken om bij zijn vader te komen?

Leeftijdsadvies

Er wordt veel gebruik gemaakt van simpele beeldhumor. Zo valt er iemand van de ladder in het water en strooit Bennie pepernoten vanuit een klein gaatje uit de zak als hij door de Pieten wordt meegenomen. Ook worden grapjes herhaald. Zo is het voor de Pieten elke keer onduidelijk welke wordt bedoeld als Sinterklaas "Piet!" roept. Het verhaal is chronologisch en bevat liedjes en dans. Om de verhaallijn te kunnen begrijpen moet de kijker emoties, gevoelens en familiebanden begrijpen net als dat de kijker het verschil tussen goed en kwaad moet kennen. Een kind van vier jaar ontwikkelt deze eigenschappen en daarom is Bennie Stout geschikt vanaf 4 jaar.

Trailer

Bijzonderheden

"Bennie Stout" speelt zich af in de winter van de crisis jaren ’30. Door de ouderwetse setting kunnen er voorwerpen of aspecten in de film voorkomen die kinderen niet direct herkennen. Deze elementen zijn bijvoorbeeld een trapauto, het dragen van klompen, het hebben van een kaars naast je bed in plaats van een lamp, een politie agent met een stok en de melk die in kannen wordt gebracht aan de deur. Toch zijn deze elementen niet belangrijk om de gemakkelijke en duidelijke verhaallijn te kunnen volgen.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Kabouter Plop - Plop & Kwispel

Kabouter Plop - Plop & Kwispel

Kabouter Plop - Plop & Kwispel

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren