Productie-detail

Benjamin's Farm

Benjamin's Farm

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
74 waarderingen

Benjamin bezoekt verschillende dingen op de boerderij: de boomgaard, de bijenstal, de paarden of de machines.

5 min. : JimJam. AL. : Elke dag op JimJam om 03:15, 09:05, 12:45, 16:15 en 21:30 uur.

Beschrijving inhoud

"Benjamin’s Farm" is een realistische serie over een jongetje van ongeveer 4 jaar die verschillende onderdelen van een boerderij bezoekt. Bijvoorbeeld de boomgaard, een bijenstal, de paarden of de machines op een boerderij. De serie is vooral informatief en bedoeld om iets van te leren. Alles wordt verteld door een voice over. Deze voice over is een kinderstem. De kijker kan de stem koppelen aan Benjamin. Hij is zelf niet constant in beeld, de kijker ziet de omgeving waar hij is. Alles wordt zeer duidelijk en op een rustig tempo verteld. Woorden die moeilijker zijn worden ondersteund met een stilstaand beeld hiervan, en een uitleg van de vertelstem. Bijvoorbeeld bij de uitleg over hoefijzers. Op de achtergrond klinkt continu muziek.

In dit programma komen veel verschillende woorden en informatie op de kijker af. Bij een aflevering over paarden leert een kijker de volgende woorden: stoeterij, galopperen, hoef, hoefijzers (van metaal) hoefsmid en beschermen. In een aflevering wordt één woord heel vaak gebruikt, in de aflevering over paarden is dat ‘hoefijzers’. De kijker leert dat hoefijzers de schoenen van een paard zijn, en dus bedoeld zijn om de voeten te beschermen. Door veel herhaling kan dit woord goed worden onthouden door de kijker.

Leeftijdsadvies

Wat betreft de rustige, duidelijke beelden en dialogen, is dit programma geschikt voor kijkers vanaf 3 jaar. De informatie die wordt gegeven zal een beetje aan hen voorbij gaan, daarom sluit het programma het beste aan bij kijkers vanaf 4 jaar. Zij kunnen zich identificeren met Benjamin

 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Monsterboek

Monsterboek

Monsterboek

Meer weten...

Boek 4+ JR

Eekhoorntjes ABC

Eekhoorntjes ABC

Eekhoorntjes ABC

Meer weten...

App 4+ JR

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Meer weten...