Productie-detail

Bende van Sjako

Bende van Sjako

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
49 waarderingen

Jacco en Vin blijken afstammelingen te zijn van de 18e eeuwse Amsterdamse dief Sjako en zijn bendeleden.

25 min. : Zapp. 9. : Aflevering zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

'De Bende van Sjako' is een dramaserie met veel avontuur en spanning. Jaco (12 jaar) en zijn broer Vin (8 jaar) verhuizen met hun ouders van Friesland naar Amsterdam. Jaco sluit al snel vriendschap met een aantal klasgenoten, de Surinaamse Sam, de half Marokkaanse Mo en Marco. Vin heeft regelmatig voorspellende dromen. Het blijkt dat zij afstammelingen zijn van de dief Sjako en zijn bende die leefde in de achttiende eeuw. Mysterieuze mannen willen de roversbende van Sjako weer bij elkaar brengen. Om te kijken of deze vijf vrienden echt de afstammelingen zijn van deze bende, worden zij ieder persoonlijk getest op historische locaties in Amsterdam. Vooral door samenwerken en slim nadenken moeten ze zien te overleven.

De karakters hebben elk hun specifieke eigenschappen en ontwikkelen zich in de loop van de serie. Zo verandert Jaco in een zelfverzekerde leider. In de serie komen vele spannende, levensbedreigende situaties voor zoals bijna levend ingemetseld worden of onder een molensteen vermorzeld worden. Opzwellende muziek en veel donkere beelden versterken het effect evenals het gebrek aan humor. Een verliefdheid verluchtigt het verhaal. Een cliffhanger aan het eind van elke afleveringen maakt je nieuwsgierig naar het vervolg.

Leeftijdsadvies

De serie sluit aan bij de interesses van kinderen vanaf circa 10 jaar. Vooral jongens vanaf deze leeftijden houden van mysteries en de combinatie met de realiteit maakt het ook interessant voor meisjes. Vriendschap en het onderdeel uitmaken van een groep is op deze leeftijd belangrijk, evenals het kunnen identificeren met een van de verschillende hoofdpersonen. Bovendien kunnen zij de bespannende gebeurtenissen beter aan.

Bijzonderheden

De dief Sjako, ofwel Jacob Frederik Muller heeft echt bestaan.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Wingin' It

Wingin' It

Wingin' It

Meer weten...

Website 10+ JR

KidZlab

KidZlab

KidZlab

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Spijt!

Spijt!

Spijt!

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren