Productie-detail

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Jess zit in een meisjesteam maar moet van haar ouders stoppen met voetballen. Ze gaat in het geheim door, maar zal het haar lukken dit verborgen te houden?

112 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Jess is een Sikh (geloof in India) en helemaal gek op voetbal. David Beckham is haar grote idool en eigenlijk wil ze net zo worden als hij. Wat haar hierbij niet helpt is dat ze afkomstig is uit een vrij traditioneel gezin, waarin de vrouw voor het gezin zorgt. Toch voetbalt ze vaak in het park. Op een dag ziet Jules haar voetballen. Jules zit in een meisjesvoetbalteam en nodigt Jess uit om eens mee te komen doen. De coach is meteen enthousiast en Jess mag blijven. Ondertussen willen haar ouders eigenlijk dat ze stopt met voetbal, op een dag wordt het haar zelfs verboden. Jess besluit in het geheim toch mee te voetballen. Dit zorgt voor veel spanningen binnen haar gezin.

Omdat het verhaal zich veel afspeelt op het voetbalveld, bevat deze film veel scènes met snelle beelden. Gevoelens als teleurstelling, trots, onzekerheid en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleeft, Jess, is diepgaand en maakt een psychologische verandering door in het verloop van de film. Eén hiervan is dat ze aan het begin niet tegen haar ouders in durft te gaan, maar later doet ze dit wel. De film is Nederlands ondertiteld. Er wordt snel gepraat. Verder zit er humor in de film, bijvoorbeeld als alle voetbaljongens in het park Jess uitlachen, Jess pakt dan de bal en dribbelt in haar eentje om iedereen heen en scoort vervolgens.

Leeftijdsadvies

“Bend it like Beckham” is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen echt meer sportief te worden. Ook vergelijken ze zichzelf graag met leeftijdsgenootjes, zoals de kinderen in de film die minimaal 9 jaar zijn. De situaties bevatten soms diepgaande elementen die niet gelijk zichtbaar zijn voor de kijker. Dit heeft vaak betrekking op emoties of karakters. De karakters maken namelijk verschillende soorten van groei door in de loop van de film. Kinderen van 9 zullen dit goed oppakken.

Bekijk de film online

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9-12 JR

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Meer weten...

Boek 9+ JR

De wilde heks 4: Bloedzussen

De wilde heks 4: Bloedzussen

De wilde heks 4: Bloedzussen

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical 3

High School Musical 3

High School Musical 3

Meer weten...