Productie-detail

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

Ben Tennyson vechten tegen zijn vijanden Highbreed en de DNA Aliens om de mensen te beschermen.

25 min. : Cartoon Network. 6. : Ma t/m vr om 08:05 en 18:00 uur (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

“Ben 10 Alien Force” is een animatieserie over de 15-jarige jongen Ben Tennyson. Hij moet ervoor zorgen dat alle mensen in veiligheid zijn en vechten tegen zijn vijanden Highbreed en de DNA Aliens. Ben heeft een soort polshorloge, de ‘omnitrix’, waarmee hij kan veranderen in diverse aliens zoals Glibber, Slingeraap, Stinkvlieg, Opslok en Echo Echo. Iedere alien heeft een bepaalde eigenschap die handig is in een gevecht. Ben vecht niet in zijn eentje tegen het kwaad, maar doet dit samen met zijn nichtje Gwen en zijn vroegere vijand Kevin. Daarnaast heeft hij ook nog zijn vriendin Julie die hij tevreden moet houden.

De karakters Ben, Gwen en Kevin vechten nauwelijks in hun ‘gewone lichaam’, ze zijn dan in een alien veranderd. Bij het vechten tegen andere robots of aliens is er geen bloed te zien. De vechters gebruiken stroomschokken, vuur, slijm, ultrasone geluidsgolven en energiebommen. Aan het einde van een gevecht kan een robot of alien uit elkaar vallen of dood neer vallen. Voor Ben loopt het altijd goed af, de vijand loopt weg of is verslagen. Ben heeft twee levens: zijn leven als held en zijn leven als gewone jongen. Hij belandt daardoor in ingewikkelde situaties. Hij heeft een serieuze relatie met zijn vriendin Julie, waarmee hij gesprekken voert over jaloezie en tijd voor elkaar vrijmaken. Ook met zijn vrienden praat Ben af en toe over zijn gevoelens. In de serie wordt vlot gesproken en er komen lange dialogen voor. De beelden volgen snel op elkaar, met name tijdens gevechten. Op de achtergrond klinkt tijdens een gevecht spannende muziek en er wordt veel gebruik gemaakt van effectgeluiden. Tijdens een aflevering krijgt de kijker te maken met enkele pop-ups in beeld. Er wordt verwezen naar de website van Cartoon Network of er wordt reclame gemaakt voor een andere animatieserie van de zender.

Leeftijdsadvies

Het is belangrijk dat de kijker de switch van Ben naar Alien-Ben doorheeft, en de gevechten zijn heftig voor jonge kijkers. Zo wordt een robot bijvoorbeeld zo hard weggegooid dat hij vastzit in de muur. Daarbij zie je hem pijn hebben. De serie heeft ook een snel beeldtempo, lange dialogen en er komen gevoelens ter sprake in bijvoorbeeld de relatie tussen Ben en Julie. “Ben 10 Alien Force” is daarom geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen kritischer, en kunnen ze de onechtheid in fantasy series herkennen en kritischer tegenover reclamespots staan. Kinderen jonger dan 9 jaar hebben hier nog moeite mee.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

Meer weten...

Boek 9-12 JR

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Meer weten...