Productie-detail

Belle en het Beest

Belle en het Beest

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
75 waarderingen

Iemand moet van het Beest gaan houden zodat hij terug verandert naar een prins. Houdt Belle van het Beest?

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Belle en het Beest" is een sprookje van Disney met als moraal dat echte schoonheid van binnen zit. Belle is een dorpsmeisje en woont samen met haar vader die uitvinder is. Gaston, de stoere man van het dorp, wil niets liever dan met Belle trouwen, maar daar wil Belle niets van weten. Als Belles vader op een dag naar een uitvindersbeurs vertrekt en alleen zijn paard terug komt, gaat Belle naar hem op zoek. Ze vindt hem in de kerker van een groot kasteel, waar hij gevangen is genomen door het Beest. Om haar vader te bevrijden neemt Belle zijn plek in. In het begin van de film blijkt dat het Beest vroeger een prins was, maar door zijn slechte gedrag is hij door een heks betoverd. Hij kan pas terug veranderd worden in een prins als iemand van hem gaat houden. Tijdens Belles verblijf in het kasteel blijkt het Beest niet alleen wild, woest en boos te zijn, maar ook vriendelijke trekken te hebben. Langzaam groeien Belle en het Beest naar elkaar toe en als de vader van Belle ziek blijkt te zijn, laat het Beest Belle gaan. Ondertussen heeft Gaston alle dorpsgenoten opgejut om Belle te redden en het Beest te doden. Wanneer het Beest bijna sterft, blijkt Belle toch van het Beest te zijn gaan houden.

"Belle en het Beest" bevat soms enge stukjes, zoals Belle die achtervolgt wordt door wolven in een donker bos of de scène waarin het Beest Belle betrapt in een verboden deel van het kasteel. Hij wordt dan heel boos en er is spannende muziek. Er wordt veel muziek gebruikt in de film en er worden ook een aantal liedjes gezongen door de karakters. Het taalgebruik in de film is vlot, sommige karakters spreken met een Frans accent en er worden af en toe moeilijke woorden gebruikt zoals 'afgrijselijk', 'ontstellend' en 'genegenheid'. Dit alles maakt de film voor de allerkleinsten moeilijk te volgen.

Leeftijdsadvies

"Belle en het Beest" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hun taalgebruik is ver genoeg ontwikkeld om de zinnen te begrijpen en ze zijn steeds beter in staat werkelijkheid van fantasie te onderscheiden. Wel geloven zij nog in magie, al wordt dat steeds minder en zullen zij beter dan jongere kinderen begrijpen dat de enge stukjes niet de werkelijkheid zijn.

Trailer

Jullie mening

Meer van Disney films

TV & Film 7+ JR

Anastasia

Anastasia

Anastasia

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan

Ook leuk

App 6+ JR

NPO Zapp

NPO Zapp

NPO Zapp

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Kooky

Kooky

TV & Film 6+ JR

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Meer weten...