Productie-detail

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven's Christmas Adventure

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Henry de elf raakt de magische speelgoedzak van de Kerstman kwijt. Beethoven helpt hem met zoeken.

85 min. : Film op DVD. 6. Ja.

Beschrijving inhoud

In de speelfilm "Beethovens Christmas Adventure" raakt de stal-elf Henry de magische speelgoedzak van de Kerstman kwijt. Hij zet alles op alles om deze zak vóór middernacht Kerstavond terug bij de Kerstman te brengen. Gelukkig krijgt hij hulp van Mason en de honden Beethoven en Hank. Het opsporen van de zak in een grote stad als Woodhaven is echter niet gemakkelijk, zeker niet wanneer blijkt dat deze zak in handen is gevallen van twee slechteriken. Zij ontdekken dat de zak een onuitputtelijke voorraad cadeautjes bevat en deze verkopen ze tegen extreem hoge prijzen aan klanten. Zal het Henry, Mason, Beethoven en Hank lukken om de magische speelgoedzak op tijd bij de Kerstman terug te bezorgen?

De belangrijkste karakters in de film zijn Henry, Mason, Beethoven en Hank. Henry is een erg onhandige stal-elf die in de film probeert de fouten die hij heeft gemaakt te herstellen. Mason is een behulpzame jongen die zich erg alleen voelt sinds zijn vader is gestorven. Beethoven en Hank zijn twee slimme en erg behulpzame honden. De film begint en eindigt met een vertelstem die het verhaal introduceert en afsluit. Het taalgebruik is redelijk complex, dit is terug te zien in het vlotte spreektempo van de karakters en de moeilijke woorden die ze gebruiken, zoals 'neveninkomsten', 'signalement' en 'cardiofitness'. Verder is de film een mengvorm van fictie en non-fictie. De film speel zich in een realistische omgeving met echte mensen af. Toch kunnen de honden zoals Beethoven praten en zijn er soms geanimeerde stukjes in de film te zien. Een belangrijke les die je als kijker meekrijgt is: ‘Je bent goed zoals je bent, iedereen is uniek.’

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor de film zelf is 7 jaar. De verhaallijn is gemakkelijk en de film draait met name om avontuur en humor. Daarbij komt wel het complexe taalgebruik en het vlotte spreektempo. En omdat de film Engelstalig is en alleen met ondertiteling gekeken kan worden, is deze geschikt voor kijkers vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd is het technisch lezen in zo verre ontwikkeld dat kinderen moeiteloos de ondertiteling goed kunnen meelezen.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Duifkopter

Duifkopter

Duifkopter

Meer weten...

Game 9+ JR

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Meer weten...

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...