Productie-detail

Beestenboerderij

Beestenboerderij

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
86 waarderingen

Wat gebeurt er allemaal op de boerderij?

10 min. : Zappelin. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

“De Beestenboerderij” is een animatieserie waarin de gebeurtenissen op de boerderij wordt verteld Johan de Windhaan. Door zijn hoge positie op het dak, kan hij de gebeurtenissen op de boerderij goed overzien. De verteller wordt afgewisseld met dialogen tussen de verschillende dieren. Tijdens de korte afleveringen staat een bepaald thema centraal. Voorbeelden van thema’s zijn bijvoorbeeld: kiezen, leven & dood en warm & koud. Er is een bepaald probleem wat tijdens de afleveringen opgelost dient te worden. Tijdens de aflevering met het thema ‘leven en dood’ vinden de dieren tijdens het tikkertje spelen een dood vogeltje. Ze komen erachter dat het net lijkt of het vogeltje slaapt, en gaan haar netjes begraven. De jonkies van de dode vogel worden verzorgd door de dieren van de beestenboerderij: maar hoe doe je dat eigenlijk?

De afleveringen van de beestenboerderij hebben een vast begin en afsluiting. Hierin is de cyclus van de dag terug te vinden: bij het beginlied staan de dieren op en aan het einde van de aflevering wordt het donker en gaan de dieren slapen. Het tempo van de gebeurtenissen ligt laag: de personages maken geen snelle bewegingen en er staat één probleem centraal. De afleveringen leren de kinderen over het thema wat centraal staat. Bij de aflevering rondom keuzes maken leren de kinderen dat je bij een probleem verschillende opties hebt. Bij de aflevering over leven en dood leren de kinderen hoe je jonge vogeltjes kunt verzorgen en wat basisbehoeften zijn. Ook leren ze wat dood zijn betekent: het lijkt net of je slaapt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit “De Beestenboerderij” het beste aan bij kinderen van 3 jaar en ouder. De afwisseling van verteller en dialogen kunnen deze kinderen aan. Moeilijke woorden worden door beeld uitgelegd. Het ritme van de dag biedt een bepaalde structuur. Doordat er één probleem centraal wordt gesteld, blijft het voor kinderen overzichtelijk. De dieren van de beestenboerderij hebben een aantal vaste karaktertrekken die het voor kinderen voorspelbaar maken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Brandweerman Sam: UFO Alarm

Brandweerman Sam: UFO Alarm

Brandweerman Sam: UFO Alarm

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

KRO Kindertijd

KRO Kindertijd

KRO Kindertijd

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

De Avonturen van Buck & Tommy

De Avonturen van Buck & Tommy

De Avonturen van Buck & Tommy

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren