Productie-detail

Bee Movie

Bee Movie

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
66 waarderingen

Tussen Barry de bij en Vanessa ontstaat een bijzondere vriendschap.

87 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Bee Movie" vertelt het verhaal van Barry, een jonge, pas afgestudeerde bij. Wanneer de bijen voorlichting krijgen over hun banen ontdekt Barry dat hij alleen maar in de honing kan gaan werken. Hij wil de buitenwereld zien en besluit met een groep die nectar verzamelt op pad te gaan. Hij belandt in het huis van een mens, hier wordt hij bijna doodgeslagen, maar bloemiste Vanessa redt hem en laat hem vrij. Hij wil haar bedanken en vanaf dat moment ontwikkelen zij een vriendschap. Wanneer Barry samen met Vanessa naar de supermarkt gaat ontdekt hij dat mensen de consumenten van alle honing zijn waar zij zo hard voor werken. Hij wil er voor zorgen dat de mensheid wordt aangeklaagd voor het stelen van de honing.

Tijdens de film zie je een fictieve leef- en belevingswereld van bijen. In de film wordt duidelijk weergegeven hoe honing wordt gemaakt en dat dit niet als vanzelfsprekend in de supermarkt ligt. Bijen hebben een belangrijke rol voor de bestuiving van bloemen, waar ze nectar uit halen en honing van maken. Door een kijkje te nemen in hun wereld, gecombineerd met de mensenwereld worden bijen als lief neergezet en wellicht hebben de kijkers na het zien van deze film minder angst voor de beestjes.

Leeftijdsadvies

De stemmen van Barry en Vanessa zijn ingesproken door Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten. Zij spreken op een vlotte, maar duidelijke manier. Er zit gemakkelijke humor in die kinderen van 6 jaar goed kunnen begrijpen. Een goed voorbeeld is dat Barry in het begin van de film in zijn kledingkast een outfit zoekt. Hij kiest voor de verandering een keer niet voor geel-zwart, maar voor zwart-geel. "Bee Movie" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd neemt de interesse in educatieve televisie af en krijgen zij meer behoefte aan actie en sneller entertainment. "Bee Movie" is een snelle en avontuurlijke animatie, maar toch leren kinderen hier iets.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Space Jam

Space Jam

Space Jam

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren