Productie-detail

Barnyard

Barnyard

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Koe Otis woont op de boerderij met al zijn dierenvrienden, maar niemand mag weten dat de dieren kunnen lopen en praten.

15 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

"Barnyard" is een animatieserie over een aantal dieren op de boerderij die kunnen lopen en praten als mensen. Er zijn koeien, een muis, een fret, een hond, kippen en nog veel meer. Otis de koe speelt hierin de hoofdrol. Aan het begin van een aflevering overkomt Otis iets, of doet hij iets waardoor de dieren in de problemen komen. Hij vindt bijvoorbeeld een amulet waarmee hij iedereen kan hypnotiseren, maar dan hypnotiseert hij per ongeluk zichzelf, wat voor heel wat problemen zorgt. Alle avonturen gebeuren als de boer weg is, die mag namelijk niet weten dat de dieren kunnen lopen en praten als mensen. Daarnaast moeten ze oppassen voor de buurvrouw die helemaal gek wordt van de beesten. Zij weet namelijk wel van het praten en lopen maar er is gelukkig niemand die haar gelooft.

In de serie wordt Nederlands gesproken. De karakters spreken allemaal vlot, maar zonder moeilijke woorden. In een paar afleveringen komt er kort een Engelstalig liedje voorbij. Om de gehele aflevering te begrijpen, is het volgen van dit liedje niet van belang. Er komt veel humor voor in de serie "Barnyard". Zo komt er bijvoorbeeld sarcasme voor. Een kip zegt dat hij geen ongeluksdier is, vervolgens valt er een mega komeet op hem en is hij totaal geplet, waarop de kip sarcastisch zegt ‘och, het is maar een schrammetje’. Ook komen er woordspelingen langs zoals ‘een koetje van eigen deeg’. Daarnaast zijn de beelden soms wat overdreven waardoor iets extra komisch overkomt en wordt er gebruik gemaakt van effectgeluiden. De beelden volgen soms vlot op elkaar, maar worden wel afgewisseld met rustige beelden. Er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren. Tussen een paar scènes komt een bumper langs in de vorm van een oranje koe. Een aflevering bestaat uit twee korte aflevering van ieder ongeveer zeven minuten. Iedere aflevering loopt goed af en er gebeuren geen vervelende dingen in. De meeste afleveringen zijn parodieën op andere films of series, maar daar zullen kijkers amper iets van door hebben. Bijvoorbeeld een parodie op Batman en Robin, waarbij Otis en Pip superhelden worden. Of een aflevering waarin Big in een zang-competitie wordt gezet om de "Gouden Tractor" te winnen, wat een parodie op American Idol is. Voor het volgen van de verhaallijn is het begrip van deze achterliggende gedachte niet noodzakelijk. Het is eerder een grappig element voor meekijkende ouders of verzorgers.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd krijgt een kind begrip voor woordgrapjes en en woorden met dubbele betekenissen. Ook de beeldhumor zullen zij kunnen waarderen. Voor jongere kinderen ligt het beeldtempo en het niveau van de humor hier en daar net iets te hoog. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Totally Spies

Totally Spies

Totally Spies

Meer weten...

App 6+ JR

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Meer weten...