Productie-detail

Barney & Zijn Vriendjes

Barney & Zijn Vriendjes

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
73 waarderingen

Dinosaurus Barney geeft aandacht aan liefde en emoties, persoonlijke en sociale vaardigheden, creativiteit en fantasie, bewegen en dingen leren.

25 min. : JimJam. : Elke dag op JimJam om 06:00, 08:10, 10:10, 14:25, 19:50 en 23:20 uur.

Beschrijving inhoud

"Barney en zijn vriendjes" is een serie over de grote, vriendelijke, paarse dinosaurus, Barney. Net als de rest van zijn dinovriendjes (Baby Bop, BJ en Riff) is hij een pop. Naast deze dino’s komen er kinderen in de serie voor, die ook vriendjes van Barney zijn. Van alle vriendjes van Barney komen er in een aflevering meestal vijf voor. De hele serie is nagesynchroniseerd.

De kinderen verzinnen aan het begin van een aflevering iets om te doen, of zijn al iets aan het doen. Hierbij betrekken ze Barney, die vanuit een knuffel tot leven komt. Samen met Barney gaan ze rondom een onderwerp (gevoelens, sporten, vriendjes zijn) allerlei dingen doen, soms moet er een probleem worden opgelost. De kijker leert over gevoelens, vriendjes zijn en hoe je met elkaar om moet gaan. Daarnaast komen cijfers, letters en voorwerpen langs in de afleveringen. Er wordt weinig gepraat met woorden, de meeste tekst wordt gezongen. Als er wel wordt gepraat, gebeurt dat in een normaal tempo. Vaak worden woorden of gebeurtenissen herhaald, bijvoorbeeld in liedjes. De kern van het verhaal wordt daarmee duidelijk voor de kijker. De liedjes vertellen het verhaal. Barney en zijn vriendjes dansen hierbij op de muziek. Iedere aflevering wordt afgesloten met het lied ‘Ik hou van jou, jij houdt van mij’.

Leeftijdsadvies

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, wegens de onderwerpen gevoelens (emoties) en vriendschap, en de kennismaking met cijfers en letters. Een aflevering duurt 25 minuten, waarbij het voor jongere kinderen moeizamer zal zijn zich tijdens de complete aflevering te concentreren.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Meer weten...

Game 4+ JR

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Kabouter Plop - Plop In De Wolken

Kabouter Plop - Plop In De Wolken

Kabouter Plop - Plop In De Wolken

Meer weten...