Productie-detail

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
45 waarderingen

Lukt het de zusjes om samen de perfecte kerst te creƫren en zal hun wens alsnog worden vervuld?

75 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In de animatiefilm "Barbie - Een Fijne Kerst" verheugen Barbie en haar zusjes zich op de perfecte kerst die ze dit jaar, samen met hun tante Millie, in New York gaan vieren. Door de hevige sneeuwstorm moet hun vliegtuig helaas een tussenstop maken. Ze komen terecht in een bijzonder hotel in het kleine dorpje Tannebaum, waar ze heel gastvrij worden ontvangen door Christie Kersenman en de familie Elf. Barbie voelt zich erg schuldig over het feit dat haar zusjes, ondanks dat ze het aan hen had beloofd, dit jaar niet de perfecte kerst zullen mee maken. Daarom vraagt ze aan de sterren of deze wens werkelijkheid mag worden. Lukt het de zusjes om samen de perfecte kerst te creëren en zal hun wens alsnog worden vervuld?

De belangrijkste karakters in de film zijn Barbie en haar zusjes Skipper, Stacie en Chelsea. Ze hebben ieder hun eigen kerstdromen en zien deze in rook opgaan wanneer blijkt dat ze nooit op tijd in New York aankomen. In de film worden veel liedjes gezongen die als een rode draad door het verhaal heen lopen. Daarom wordt op de voorkant van de DVD het verhaal als de 'Kerst-musical' beschreven. Het taalgebruik is relatief eenvoudig. Wel speelt de moderne technologie een belangrijke rol in het verhaal, zo komen woorden als sms’en, website en blog veelvuldig aan de orde. Een belangrijke levensles die in de film naar voren komt is: ‘De perfecte kerst is geen object, maar een gevoel van blijdschap dat je krijgt van de mensen en de dingen om je heen. De perfecte kerst zit in je hart.’

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "Barbie - Een Fijne Kerst" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Helden zoals Barbie blijven in deze leeftijdscategorie belangrijk voor kinderen en helpen hen bij het bepalen van hun zelfbeeld. Hierbij dient te worden opgemerkt dat deze film ook bij oudere kinderen erg in de smaak zal vallen. Dit komt door de uiteenlopende karakters, waardoor ieder kind zich zal kunnen identificeren met één van hen. In deze Barbie kerstfilm komt verder geen lastig taalgebruik of ingewikkelde humor voor. Dit in combinatie met vele liedjes in de film, maakt de film voor kijkers van 6 jaar en ouder geschikt.

Jullie mening

Meer van Barbie

TV & Film 6+ JR

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

TV & Film 6-12 JR

Keets Vlog

Keets Vlog

Keets Vlog

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

K3 en het magische medaillon (2004)

K3 en het magische medaillon (2004)

K3 en het magische medaillon (2004)

Meer weten...