Productie-detail

Bambi

Bambi

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Het jonge hertje Bambi groeit op in het bos. Hij leert hier alles over vriendschap, liefde en verlies.

65 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In de eerste scène van de animatiefilm Bambi wordt het jonge hertje geboren. Bambi leert al snel lopen en maakt vriendjes zoals het konijn Stampertje en het stinkdier dat hij Bloem noemt. Samen met zijn vrienden gaat Bambi op ontdekkingstocht door het bos. De grote vijand van de dieren is de mens, wanneer zij naar het bos komen wordt Bambi's moeder neergeschoten. Bambi moet het vanaf nu zonder haar hulp en bescherming doen. Als Bambi en zijn vrienden groter zijn worden ze zelf verliefd en gaan gezinnetjes stichten, de cirkel is weer rond.

De film begint met een liedje, tijdens het liedje worden er beelden van het bos laten zien. Het tempo is traag, de sfeer van het bos wordt hier neergezet. Dan begint de dag, met vrolijke muziek wordt de bedrijvigheid in het bos laten zien. De dieren krijgen het nieuws, Bambi is geboren! Na de eerste scène wordt de aandacht verplaatst naar Bambi, het tempo gaat iets omhoog maar blijft rustig. Bambi leert lopen en praten, hij maakt vriendjes en leert het bos kennen. Ook de seizoenen spelen een belangrijke rol. Bij de eerste regendrupjes schrikt Bambi, de regen wordt begeleid door muziek. Wanneer de winter is begonnen leert Bambi in een komische scène dat ijs erg glad is. Er zijn ook enge scènes waarin Bambi's moeder wordt gedood, of wanneer de dieren worden opgejaagd door de mensen of wanneer het bos in brand staat. Maar na deze scènes wordt er getoond dat het leven doorgaat en dat deze gebeurtenissen ook bij het leven horen.

Leeftijdsadvies

Het belangrijkste element in de film is het vormen van vriendschappen, Bambi leert veel van zijn vriendjes Stampertje en Bloem. Kinderen vanaf 4 jaar zijn veel bezig met vriendschappen vormen. Daarnaast zijn kinderen van 4 erg geïnteresseerd in de natuur. In zijn ontdekkingstocht leert Bambi veel over het bos en over de planten en dieren die hierin leven. Dit spreekt kinderen vanaf 4 jaar aan. Omdat er enkele scènes in de film zitten die te eng zijn voor kinderen van 4 jaar is het leeftijdsadvies 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6-12 JR

Keets Vlog

Keets Vlog

Keets Vlog

Meer weten...

Game 6+ JR

FilmSpel

FilmSpel

FilmSpel

Meer weten...

Game 6+ JR

EyePet: Move Edition

EyePet: Move Edition

EyePet: Move Edition

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren