Productie-detail

Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia

Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
43 waarderingen

Marucho, Shun en Dan vechten samen met hun Bakugan robots tegen de kwaadaardige Vexos op de planeet Nieuw Vestroia.

25 min. : Cartoon Network. 6. : Een uitgebreide gids is te bekijken via de bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

"Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia" is een animatieserie over Marucho, Shun en Dan die samen vechten tegen de kwaadaardige ‘Vexos’ op de planeet ‘Nieuw Vestroia’. Beide partijen hebben robots die voor ze vechten. Voor Marucho, Shun en Dan zijn dit de Bakugan robots. De partij ‘Vexos’ wil deze Bakugan juist vernietigen en de krachten van de Bakugan afpakken voor zijn eigen robots. De gevechten zijn redelijk heftig, met vuur, lichtstralen, schoten en ontploffingen. Hierbij blijft niet iedereen bespaard en zie je de robots pijn hebben. Degenen die de Bakugan aansturen, leven hierin ook mee.

Naast de gevechten zie je af en toe het leven van Marucho, Shun en Dan buiten de gevechten. Hierin zie je de connecties tussen de personages zoals liefde en vriendschap. Er wordt niet alleen gewisseld tussen de ‘2 werelden’ van de personages, maar ook in tijd. In het begin van een aflevering komt er een terugblik van wat er de vorige aflevering is gebeurd. Soms worden ook verderop in een aflevering beelden teruggehaald van eerder.

In de serie wordt erg snel gesproken en zijn er lange dialogen met lange zinnen en moeilijke woorden, bijvoorbeeld: ‘Koning, ik heb informatie voor u, het Bakugan-beëindigingssysteem is eindelijk compleet. Onze uitvoerige proeven tonen aan dat het volledig functioneel is en online kan gaan. Eenmaal geactiveerd zal het BB-systeem elke Bakugan binnen een straal van 6000 kilometer vernietigen’. Om het verhaal spannend te maken en je in de sfeer mee te slepen wordt er bijna continu gebruik gemaakt van achtergrondmuziek, sfeergeluiden en effectgeluiden. Dit is niet alleen bij de gevechten, maar ook bij de ‘gewone’ verhalen buiten de gevechten. De beelden volgen snel en flitsend op elkaar en er zijn continu verschillende camerastandpunten.

Leeftijdsadvies

"Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia" is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Zij zullen de snelle dialogen kunnen volgen en de meeste moeilijke woorden begrijpen. Jongere kinderen hebben nog geen kennis van de moeilijke woorden in deze serie die belangrijk zijn om het verhaal te kunnen volgen. Daarnaast zijn de gevechten best heftig en wordt er vaak gewisseld van locatie en van tijd. Voor jongere kijkers is dat moeilijk bij te houden. 

Bijzonderheden

Tijdens de aflevering krijgt de kijker te maken met enkele pop-ups, deze vragen de kijker om eens op de website van Cartoon Network te kijken, ‘als je fan bent van deze serie’. Een nieuwe serie van Cartoon Network is "Bakugan: Indringers Van Gundalia", ook geschikt voor kijkers vanaf 11 jaar.

Jullie mening

Meer van Bakugan

TV & Film 11+ JR

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Meer weten...

Ook leuk

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Levende Bezems

Levende Bezems

Levende Bezems

Meer weten...

Boek 11+ JR

En ik dan?

En ik dan?

En ik dan?

Meer weten...