Productie-detail

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
41 waarderingen

Dan, Marucho en Shun raken verstrikt in een oorlog in een ander universum. Het doel is om de indringers van Gundalia te bestrijden.

25 min. : Cartoon Network. 6. : Een uitgebreide gids is te bekijken via de bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

"Bakugan: Indringers Van Gundalia" is een animatieserie op Cartoon Network. Het is een nieuwe versie op de Bakugan Strijdige Strijders serie, maar heeft dezelfde personages. In deze serie raken Dan, Marucho en Shun verstrikt in een oorlog in een ander universum. Samen sluiten ze zich bij drie nieuwe groepen strijders aan. Het doel is om de indringers van Gundalia te bestrijden. Zij hebben namelijk plannen om planeet Neathia en mogelijk ook de Aarde te vernietigen. Ook in deze serie wordt gevochtend door robots. De gevechten zijn redelijk heftig, met vuur, lichtstralen, schoten en ontploffingen. Hierbij blijft niet iedereen bespaard en zie je de robots pijn hebben. Degenen die de Bakugan aansturen, leven hierin ook mee.

Naast de gevechten zie je af en toe het leven van Marucho, Shun en Dan buiten de gevechten. Hierin zie je de connecties tussen de personages zoals liefde en vriendschap. Er wordt niet alleen gewisseld tussen de ‘2 werelden’ van de personages, maar ook in tijd. In het begin van een aflevering komt er een terugblik van wat er de vorige aflevering is gebeurd. Soms worden ook verderop in een aflevering beelden teruggehaald van eerder.

In de serie wordt erg snel gesproken en zijn er lange dialogen met lange zinnen en moeilijke woorden, bijvoorbeeld: ‘Koning, ik heb informatie voor u, het Bakugan-beëindigingssysteem is eindelijk compleet. Onze uitvoerige proeven tonen aan dat het volledig functioneel is en online kan gaan. Eenmaal geactiveerd zal het BB-systeem elke Bakugan binnen een straal van 6000 kilometer vernietigen’. Om het verhaal spannend te maken en je in de sfeer mee te slepen wordt er bijna continu gebruik gemaakt van achtergrondmuziek, sfeergeluiden en effectgeluiden. Dit is niet alleen bij de gevechten, maar ook bij de ‘gewone’ verhalen buiten de gevechten. De beelden volgen snel en flitsend op elkaar en er zijn continu verschillende camerastandpunten.

Leeftijdsadvies

"Bakugan: Indringers Van Gundalia" is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Zij zullen de snelle dialogen kunnen volgen en de meeste moeilijke woorden begrijpen. Jongere kinderen hebben nog geen kennis van de moeilijke woorden in deze serie die belangrijk zijn om het verhaal te kunnen volgen. Daarnaast zijn de gevechten best heftig en wordt er vaak gewisseld van locatie en van tijd. Voor jongere kijkers is dat moeilijk bij te houden. 

Jullie mening

Meer van Bakugan

TV & Film 11+ JR

Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia

Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia

Bakugan Strijdige Strijders: Nieuw Vestroia

Meer weten...

Ook leuk

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Dus ik ben JR.

Dus ik ben JR.

Dus ik ben JR.

Meer weten...

Boek 11+ JR

Verliefd op de verkeerde?

Verliefd op de verkeerde?

Verliefd op de verkeerde?

Meer weten...