Productie-detail

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Boog en Elliot moeten samen met de rest van de dieren het jachtseizoen zien te overleven.

82 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Beer Boog is een gelukkige beer en leeft al zijn gehele leven in gevangenschap. Samen met zijn bazin, boswachter Beth, is hij woonachtig in het zo op het eerste gezicht rustige plaatsje Timberline. Deze rust wordt echter bruut verstoord wanneer Boog in aanraking komt met het hert Elliot. Elliot, een hert met maar 1 gewei, lukt het uiteindelijk om Boog uit zijn vertrouwde garage te krijgen. Wanneer beiden de plaatselijke supermarkt plunderen wordt Boog gearresteerd. 'Moeder' Beth zal uiteindelijk een moeilijke beslissing moeten maken. Moet ze Boog naar een natuurpark brengen of moet ze haar maatje in haar garage laten wonen? Na lang wikken en wegen besluit Beth met veel pijn en moeite Boog te laten gaan. Echter gaat Boog niet alleen, aangezien 'vriendje' Elliot ook meegaat. In het natuurpark zijn beide dieren veilig. Althans dat is wat gedacht wordt. Wanneer het jachtseizoen begint zullen Boog en Elliot oog in oog komen te staan met de jagers. Hoe zal dit aflopen?

'Baas In Eigen Bos 1' is een film waarin de dieren- en de mensenwereld dichter bij elkaar komen. De film laat tevens zien dat wilde dieren door veel mensen gehouden worden als huisdier. De boodschap is dan ook dat we dieren in hun natuurlijke omgeving moeten laten leven. De film bevat verder veel humor in beeld, geluid en dialoog. Zo moet Boog naar het toilet, maar uiteraard is deze in de vrije natuur niet aanwezig. Eenmaal achter een bosje zittend gebeurt er iets. Elliot antwoord toepasselijk: 'Is er stront aan de knikker?' In de film worden op een humoristische toon woorden als lafbek, sukkel en mietje gebruikt. Er zijn verder enkele actiescènes die zorgen voor spannende momenten. Zo zullen beiden problemen krijgen met de slechterik en gemene jager Shaw. De kleurrijke film bevat een rustig spreek- beeldtempo en weinig moeilijke woorden. In de film komen veel dierlijke en pratende karakters voor zoals eekhoorns, herten en stinkdieren. De film speelt zich voornamelijk af in de natuur.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het verhaal is eenvoudig en de betreffende humor zal hen erg aanspreken. Tevens biedt het verhaal voldoende afwisseling in spannende en rustige scènes waardoor zij constant geboeid zullen blijven. Eveneens zullen de betreffende dierlijke karakters de kinderen erg aanspreken.

Bijzonderheden

De stemmen van Rogier Komproe (Boog), Pim Veth (Elliot) en Bridget Maasland (Beth) zijn in deze film te horen.


Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Speurneuzen

De Speurneuzen

De Speurneuzen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Lady en de Vagebond

Lady en de Vagebond

Lady en de Vagebond

Meer weten...