Productie-detail

Avonturen van Kruimeltje

Avonturen van Kruimeltje

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
53 waarderingen

Straatjochie Kruimeltje haalt steeds weer heel wat kattenkwaad uit.

20 min. : Zapp. AL. : Op dit moment wordt deze serie niet uitgezonden, afleveringen zijn terug te kijken via de bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

‘De avonturen van Kruimeltje’ gaat over een straatjongen. Kruimeltje is als baby'tje achtergelaten bij vrouw Koster. Als deze dame overlijdt, belandt hij op tienjarige leeftijd op straat. Ondanks dat is hij een vrolijke jongen die samen met zijn vriendjes en gevonden straathond Moor allerlei avonturen beleeft. Zo helpt hij de politie bij het vangen van boeven, haalt hij allerlei kattenkwaad uit en belandt hij in een jongenshuis, waar hij ook weer de nodige streken uithaalt. Een aflevering begint met een man die kort inleidt wat Kruimeltje nu weer heeft meegemaakt en vervolgens ziet de kijker deze belevenissen. Het verhaal wordt af en toe onderbroken door de man die dan een stukje verder vertelt, voordat je dat als kijker ziet.

De afleveringen van ‘De avonturen van Kruimeltje’ sluiten goed op elkaar aan. Elke aflevering is een afgerond verhaal, maar alle afleveringen bij elkaar vormen ook één verhaal. Er zit veel humor door beeld en geluid in de serie, en ook worden er woordgrapjes gemaakt. Zo knoopt Kruimeltje bijvoorbeeld een touwtje aan een portemonnee die hij op straat legt en verstopt zich. Als mensen de portemonnee op willen pakken, trekt hij gauw aan het touwtje zodat de portemonnee wegschiet. Of Kruimeltje 'zingt' en zijn hond Moor begint mee te janken. Ook de dingen die Kruimeltje zegt bevatten humor, bijvoorbeeld: "Wat ben jij een toffe pik! Eh.. peer!" Er is steeds een voice-over die het verhaal begeleidt. Deze man komt tussen verschillende scènes even in beeld en vertelt de kijker belangrijke informatie. De afleveringen bevatten muziek en geluiden die het verhaal versterken. Er zijn veel langere dialogen en er wordt in een vlot tempo gesproken.

Leeftijdsadvies

‘De avonturen van Kruimeltje’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf die leeftijd kunnen ze het vlotte taalgebruik goed volgen, evenals de sprongen terug in de tijd die soms gemaakt worden. Ook de woordgrapjes en andere humor die in de serie voorkomen zijn vanaf die leeftijd goed te begrijpen.

Jullie mening

Meer van Kruimeltje

TV & Film 6+ JR

Kruimeltje

Kruimeltje

Kruimeltje

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6-12 JR

Keets Vlog

Keets Vlog

Keets Vlog

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Babe - een buitengewone big

Babe - een buitengewone big

Babe - een buitengewone big

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Pokémon

Pokémon

Pokémon

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren