Productie-detail

Avond4Daagse Journaal

Avond4Daagse Journaal

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dagelijks verslag uit verschillende steden en dorpen in het land.

7 min. : Zapp. AL. : Via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

De avondvierdaagse wordt in veel steden en dorpen in Nederland gelopen. Kinderen lopen mee aan de avondvierdaagse, soms met hun school. In dit programma wordt de avondvierdaagse in verschillende steden en dorpen bijgewoond. De presentator loopt iedere dag op een andere plek mee. Er zijn ook kinderen die de avondvierdaagse filmen vanuit hun stad of dorp. Deze kinderen worden jongereporters genoemd en de beelden die zij maken worden ook deels uitgezonden in het programma. Het programma is sterk gericht op hoe de kinderen de avondvierdaagse beleven en duurt slechts enkele minuten.

In het progamma wordt aandacht geschonken aan bijzondere deelnemers en initiatieven. Bijvoorbeeld kinderen met bijzondere vehalen zoals kinderen met veel lintjes of kinderen die met dieren lopen. Ook wordt er aandacht geschonken aan het goede doel, de jongereporters halen geldt op voor Jantje Beton. De organsitatie van het evenement komt ook aanbod in het programma, zoals het zwartlopen en het stempelen. Doordat de jongereporters zelf opnames kunnen maken zijn sommige fragmenten minder goed verstaanbaar of minder goed gefilmd (ver ingezoemd, veel beweging). Het programma wordt slechts twee weken in het jaar uitgezonden. Namelijk op de avonden dat er in het land de avondvierdaagse wordt gelopen. De laatste uitzendig was in 2009, de laatste jaren zijn er geen afleveringen gemaakt.

Leeftijdsadvies

Het programma is het meest geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De jonge reporters zijn van verschillende leeftijden uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Kinderen vinden prettig om te kijken naar kinderen van dezelfde leeftijd. Daarnaast bespreken vooral de jonge reporters dingen die voor jonge kinderen minder interessant zijn zoals verliefde stelletjes en vriendschapen. Ook wordt er soms snel gesproken waardoor het vorm jonge kinderen minder goed te volgen is.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

InaZuma Eleven

InaZuma Eleven

InaZuma Eleven

Meer weten...

App 9+ JR

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Meer weten...

App 9+ JR

Duifkopter

Duifkopter

Duifkopter

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren