Productie-detail

Avatar: De Legende Van Aang

Avatar: De Legende Van Aang

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
26 waarderingen

Aang is dé avatar die de wereld moet redden van de ondergang, lukt hem dat?

25 min. : Nickelodeon. 6. : ma t/m vrij om 20:35 uur.

Beschrijving inhoud

'Avatar: De Legende Van Aang' gaat over een uit vier naties bestaande wereld. Dit zijn de lucht-, water- aarde- en vuurnatie. Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen. Dit veranderde echter door een aanval van de vuurnatie. De persoon die dit alles kon stoppen was de Avatar, de meester van alle vier de elementen. Het probleem was echter dat deze verdween. Jaren later werd de nieuwe Avatar gevonden, luchtmeester Aang. Aang is een twaalfjarige jongen die de beschikking heeft een aantal technieken zoals luchtsturen. Echter zal hij de andere technieken van de drie andere elementen nog moeten leren. Aang zal het op moeten nemen tegen onder andere vuurheer Ozai en diens zoon Zuko. Daarentegen zal hij goed op zijn hoede moeten zijn aangezien velen hem liever dood dan levend zien. Aang staat er gelukkig niet alleen voor. Zo krijgt hij hulp van zijn vrienden Sokka en Katara. Zal het hen lukken de wereld, zoals zij die kennen, te redden?

De afleveringen vertellen een doorlopend verhaal en worden elke keer weer afgesloten met een eenvoudige cliffhanger. Het kan dus voorkomen dat nieuwe personages een rol vertolken in de volgende aflevering. De aflevering begint met een introductie verhaaltje die wordt opgevolgd door een korte terugblik op de vorige aflevering. Tijdens de gevechten zijn er regelmatig snelle beelden te zien. Deze gevechten worden muzikaal ondersteund om het spannender te maken. Tevens wordt er soms teruggeblikt en worden beelden van vroeger getoond. Moeilijke woorden komen voor, maar hebben veel te maken met de gevechten, verschillende plekken, namen en eigenschappen van de vele verschillende personages en dieren zoals Momo de Maki en Appa de Luchtbizon.

Leeftijdadvies

In de afleveringen van "Avatar: De Legende Van Aang" wordt geregeld geweld gebruikt. Het verhaal vormt een spannend avontuur waarin veel actie voorkomt. De afleveringen zijn geschikt voor kinderen vanaf minimaal 7 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd omdat ze vanaf deze leeftijd beter onderscheid kunnen maken tussen fantasie en werkelijkheid en dus het geweld in de juiste context kunnen plaatsen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Freek op Safari

Freek op Safari

Freek op Safari

Meer weten...