Productie-detail

Asterix & Obelix bij de Britten 3D

Asterix & Obelix bij de Britten 3D

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Ga mee met Asterix & Obelix op avontuur naar Groot-Brittanniƫ. Kunnen zij met de toverdrank het Britse koninkrijk van de ondergang redden?

110 min. : Film op DVD. 6. : vanaf 24 maart 2013 .

Beschrijving inhoud

Julius Caesar gaat naar Groot-Brittannië om het land van de Britten te veroveren. Het leger van Julius Caesar is te sterk voor het Britse leger. De koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier, Flegmatix, naar Gallië om hulp te vragen van Asterix & Obelix met hun toverdrank. Asterix & Obelix hebben op dit moment andere zorgen. Zij moeten een echte man maken van de zoon van hun baas: Hippix. Als Flegmatix aan komt in Gallië willen Asterix & Obelix hem direct helpen, maar dan moet Hippix wel mee. Samen met Hippix en een ton vol met toverdrank vertrekken ze naar Groot-Brittannië om het leger van Julius Caesar te verslaan. Eenmaal in Groot-Brittannië moeten de helden de ton met toverdrank verstoppen voor het Romeinse leger en 's nachts verder gaan. Het Romeinse leger komt daar achter en Asterix & Obelix raken de toverdrank kwijt. Met z'n alle gaan ze op zoek naar de toverdrank, die het Britse koninkrijk van de ondergang kan redden, maar dat gaat niet gemakkelijk.

De film 'Asterix & Obelix bij de Britten' is Nederlandse nagesynchroniseerd. In de film komt veel humor voor. De mensen uit Groot-Brittannië hebben een apart en lachwekkend accent, Asterix & Obelix proberen het accent regelmatig na te doen. Daarnaast slaat Obelix graag mensen die dan ver door de lucht heen vliegen, zo ook Hippix die niet wilt luisteren naar Obelix. Bij de Britten is het belangrijk dat iedereen zich uitermate netjes gedraagt, in wat voor situatie dan ook. De gewelddadige Noormannen worden naar Groot-Brittannië gehaald om het Romeinse leger te helpen. Eén van de Noormannen komt in handen van Ophelia en haar moeder. De eerst zo gewelddadige Noorman wordt opgeleid tot een nette heer, dit zorgt voor grappige situaties.

Leeftijdsadvies

'Asterix & Obelix bij de Britten' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen zij de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur, namelijk Groot-Brittannië. Vanaf deze leeftijd kan een kind zich beter in anderen verplaatsen en heeft het kind meer inzicht in vriendschappen en relaties. De vriendschap van Asterix & Obelix staat tijdens de film op een lager pitje, maar aan het eind van de film realiseren zij zich dat hun vriendschap heel belangrijk is. De Galliërs, Flegmatix en Hippix zijn helden in deze film. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar films waar helden in voorkomen. De magische momenten, door de toverdrank, spreken kinderen vanaf 6 jaar aan.

Bijzonderheden

  • De stemmen worden onder andere ingesproken door Youp van 't Hek (Obelix), Patrick Martens (Asterix), Beau van Erven Dorens (Julius Caesar), Dean Saunders (Magacursus), Jeronimo (Hippix) en Liz Snoijik (Britse Koningin Cordelia)
  • Dean Saunders zingt de titelsong Zij is alles voor 'Asterix & Obelix bij de Britten'

Jullie mening

Meer van Asterix & Obelix

TV & Film 6+ JR

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Meer weten...

Ook leuk

App 6+ JR

Me

Me

Boek 6+ JR

De krijtjes staken

De krijtjes staken

De krijtjes staken

Meer weten...

App 6+ JR

NPO Zapp

NPO Zapp

NPO Zapp

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren