Productie-detail

Assepoester en de Keukenprins

Assepoester en de Keukenprins

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
101 waarderingen

Lukt het assepoester en haar vrienden om de weegschaal van goed en kwaad uit handen te krijgen van de gemene stiefmoeder Frieda?

85 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In "Assepoester en de Keukenprins" grijpen de schurken van Sprookjesland de macht, onder leiding van Assepoesters slechte stiefmoeder Frieda. In Sprookjesland blijven alle sprookjes in balans en lopen ze af met een 'happy end' dankzij de 'weegschaal van goed en kwaad'. De Tovenaar die deze weegschaal beheert gaat op vakantie. De hulpjes van de Tovenaar, Munk en Mambo, moeten de weegschaal beschermen, maar tegen Frieda kunnen ze niet op. Door de weegschaal te laten uitslaan naar kwaad, eindigen alle sprookjes opeens anders. Roodkapje wordt opgegeten, Raponsje valt uit haar toren en Repelsteeltje krijgt de baby omdat zijn naam niet geraden wordt. Assepoester, ook wel Ella genoemd, wil haar slechte stiefmoeder bestrijden en krijgt hulp van haar beste vriend Rik, en Munk en Mumbo. Samen zorgen ze ervoor dat de balans van de weegschaal hersteld wordt en Frieda geen macht meer heeft. Dan blijkt dat Ella liever met Rik trouwt dan met de Prins, en kunnen ze beginnen aan hun lange en gelukkige leven samen. En dat alles voordat de Tovenaar terug is van vakantie.

In "Assepoester en de Keukenprins" volgen de grapjes elkaar in snel tempo op. Woordgrapjes en beeldgrapjes wisselen elkaar af. Zo gooit Rik op een gegeven moment een taart in het gezicht van een bediende, waar hij op reageert met ‘Mmm, vanille!’. De goede fee vergeet steeds dat Ella Assepoester is, en noemt haar afwisselend Roodkapje, Sneeuwwitje, of belooft dat ze haar in een echte jongen zal veranderen. Mambo roept over de slechte stiefmoeder: ‘Wauw, ze is echt goed! Ik bedoel... slecht!’ Rik praat het verhaal aan elkaar, hij stelt de karakters voor en sluit het verhaal af. De Boze Wolf vraagt op een gegeven moment aan Rik: ‘Ben jij een goede of een slechteRik?’ De gewone sprookjes worden in deze film een beetje op de hak genomen. Zo wordt de Prins voor gek verklaard als hij op zoek wil naar de eigenaresse van het glazen muiltje.

Leeftijdsadvies

"Assepoester en de Keukenprins" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij zijn in staat werkelijkheid van fantasie te onderscheiden en begrijpen dat het een ander soort sprookje is. Ook begint een kind vanaf deze leeftijd woordgrapjes te begrijpen en waarderen. De stemmen zijn ingesproken door onder andere zangeres EliZe en Annet Malherbe (Gooische Vrouwen).

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

Meer weten...

App 6-8 JR

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Rango

Rango

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren