Productie-detail

Arthur Christmas 3D

Arthur Christmas 3D

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
40 waarderingen

Het nieuwsgierige meisje Gwen vraagt zich elk jaar af hoe de Kerstman cadeautjes kan brengen over de hele wereld en in 1 nacht!

112 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Het nieuwsgierige, bijdehante meisje Gwen vraagt zich af hoe de Kerstman het toch ieder jaar voor elkaar krijgt om met kerst over de hele wereld pakjes te bezorgen. Hoe doet hij dat toch in 1 nacht? Zelf wil ze wel graag een roze fiets met zijwieltjes, wat ze in een brief naar de Kerstman schrijft. Het geheim van ‘operatie Kerstman' is een ondergrondse high-tech fabriek die zich bevindt op de Noordpool. De Kerstman werkt daar samen met zijn honderden elfen hulpjes om alle cadeautjes naar de juiste plek te brengen. Tot zijn familiebedrijf horen ook de slimme, technische Steve die als zoon van de Kerstman leidinggevende van het ondergrondse commando centrum is. Dan is er nog een 2e zoon en dat is de onhandige, lieve jongen Arthur die de post afhandelt. Alles loopt op rolletjes, maar dan blijkt: er is een pakje vergeten! In deze film zie je hoe de gekke familie en de dappere held Arthur het voor elkaar krijgen om geen enkel kind teleur te stellen met kerstmis. Dat brengt een groot avontuur met zich mee.

Deze film heeft een snel beeldtempo en sommige grapjes gaan snel voorbij en zijn gedetailleerd. In de fabriek rennen de elfjes van hot naar her en houden ze de pakjesdistributie via een computernetwerk in de gaten. Ze zetten de modernste snufjes in om ongezien pakjes in huiskamers te droppen. Alles is high-tech en vooral Steve begrijpt daar veel van. De echte Kerstman heeft niet veel verstand van al die cijfertjes. Er zit veel humor in de film en daar zorgt met name hoofdpersoon Arthur voor. Zijn klunzigheid en eerlijkheid zorgt vaak voor leuke momenten. Onder het kerstdiner vertelt hij bijvoorbeeld de mop ‘Wat krijg je als je de kerstversiering op zou eten? De slingeritus!', waar hij vervolgens zelf als enige heel hard om moet lachen. Een ander grappig moment is als de Kerstman in een slaapkamer van een kind is en er ‘een wakkere' is. Het vervelende is dat de Kerstman net met zijn hoofd op een stuk speelgoed ligt dat geluid maakt... Uiteindelijk zijn de belangrijkste thema's in deze film kerstmis en familie. Zo is er ook nog opa Kerstman en leven er diverse generaties naast elkaar. Ze merken hoe tijden zijn veranderd. Zo is er een heel verschil met de tijd dat opa Kerstman alle pakjes met een oude slee bezorgde, voortgetrokken door rendieren. 'Postbode in een ruimteschip' is ook wel hoe de oude man de huidige pakjesdistributie omschrijft. In "Arthur Christmas" zie je hoe kerstopa, Kerstman, Steve en Arthur er samen uitkomen om ‘operatie Kerstman' te laten slagen voordat kerstochtend aanbreekt.

Leeftijdsadvies

"Arthur Christmas 3D" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De humor van deze film sluit aan bij deze leeftijd, omdat je als 6-jarige begrip hebt voor woordgrapjes en snellere humor. Het beeld- en spreektempo is vrij rap en daarom is de film wellicht lastiger te volgen door jongere kijkers. Ook spelen veel grappen in op technische ontwikkelingen van deze tijd. Bijvoorbeeld als alle elfjes op een mooi moment een brandend kaarsje op houden via hun smartphone scherm.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Boek 6-10 JR

Kom je verdwalen

Kom je verdwalen

Kom je verdwalen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Meer weten...