Productie-detail

Antz

Antz

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Z wordt verliefd op de prinses van de mierenkolonie, maar dan moet hij vechten in de oorlog. Zal hij de prinses ooit nog terugzien?

80 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Antz gaat over de werkmier Z die het niet naar zijn zin heeft in de mierenkolonie. Als hij een aantal mieren hoort praten over Insectopia, het paradijs, is hij vastbesloten deze plek te vinden. Intussen is prinses Bala ontsnapt uit het paleis. Ze vindt het daar maar saai en moet van haar moeder trouwen met generaal Manible, wat ze een akelige man vindt. Ze komt ook naar de bar, waar ze Z ontmoet. Ze dansen de hele avond en Z wordt verliefd op haar, maar na die avond vindt hij haar niet meer terug. Verder krijgt Z te maken met Generaal Manible, die een oorlog wil voeren met een termietenkolonie. Zo wil hij alle zwakke mieren doden en een zeer sterke kolonie creëren waarvan hij de baas zal zijn. Zal Z de oorlog overleven? En zal hij Bala ooit nog terugzien? 

Antz is een spannende animatiefilm met veel snelle beelden. De film begint met een scène waarin Z zijn gedachten met de kijker deelt. Hij geeft aan dat hij zich nutteloos voelt in de enorme kolonie en dat zijn leven maar saai is. Daarna neemt hij je mee in de mierenhoop en belandt opeens in een echt avontuur! De film bevat humor, voornamelijk door de onhandigheid van Z. Hij is vaak in gedachten verzonken waardoor er grappige dingen gebeuren. Het taalgebruik in de film is vlot en er worden best wat moeilijke woorden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn kolonie, carrière en larve. Deze woorden worden niet uitgelegd. Het is echter niet noodzakelijk om alle woorden te begrijpen om het verhaal te kunnen volgen. De film bevat een aantal spannende scènes, waaronder de oorlog met de termieten die door veel mieren niet wordt overleefd en de scène waarin Z wordt achtervolgd door generaal Manible als Z wil vertrekken naar Insectopia. 

Leeftijdsadvies

Antz is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De film bevat behoorlijk wat spannende scènes wat kinderen van deze leeftijd erg aantrekkelijk vinden. Ondanks dat ze niet alle moeilijke woorden zullen begrijpen, kunnen kinderen van deze leeftijd de film goed volgen. Vanwege het vlotte taalgebruik en de snelle beelden is deze film minder geschikt voor jongere kinderen. 

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Meer weten...