Productie-detail

Anthony De Mier

Anthony De Mier

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
68 waarderingen

Bekijk de natuur via de ogen van Anthony de Mier in zijn dorp Antville.

15 min. : JimJam. : Elke zaterdag op JimJam om 11:00 en 23:55 uur, zondag om 23:55 uur.

Beschrijving inhoud

Deze animatieserie gaat over een aantal insecten, waaronder Anthony, die in hun eigen dorpje ‘Antville’ leven. De kijker werpt een blik in de natuur vanuit de ogen van een insect. Hierdoor zijn dingen die je normaal ziet als klein (bijvoorbeeld een armbandje), ineens heel groot. In het leven van mier Anthony gebeurt iedere dag wel iets. De serie gaat met name over de mens en de natuur. Zo redden ze bijvoorbeeld een zeldzaam insect, en vindt Anthony een armbandje van een mens, die hij terug probeert te brengen. Ondertussen ziet insect ‘de Graaf’ wat Anthony van plan is en probeert hem dwars te zitten op slinkse wijze. Hij steelt bijvoorbeeld datgene wat Anthony terug wil brengen. Uiteindelijk mislukt het plannetje van de Graaf altijd en soms moet Anthony hem en zijn neefjes zelfs nog redden. De insecten in ‘Antville’ moeten altijd rekening houden met de mens, die in hun kleine leventje met iedere stap voor aardbevingen zorgt. De insecten worden ook weleens bedolven onder een picknick kleed van een gezin, wel overleven ze het altijd.

De insecten onderling, praten en overleggen veel. Sommige woorden zijn daarbij lastig te begrijpen en worden niet uitgelegd. Bijvoorbeeld ‘beledigen’, ‘paradijs’, ‘verslaggever’, en ‘opwinding’. Daarbij is het beeld niet genoeg om de gebruikte lastige woorden te begrijpen. De verhaallijn blijft overigens wel goed te volgen. Het verhaal wordt hier en daar ondersteund door achtergrondmuziek zonder tekst. Tot slot heeft iedere aflevering een happy end.

Leeftijdsadvies

Deze animatieserie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, wegens de uitgebreide dialogen tussen de insecten, waarbij lastige woorden niet worden uitgelegd.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

De avonturen van Bibi en Tina

De avonturen van Bibi en Tina

De avonturen van Bibi en Tina

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

The Jungle Bunch

The Jungle Bunch

The Jungle Bunch

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

Meer weten...